Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

25. DÖNEM MEZUNLARINI UĞURLADI

25. DÖNEM MEZUNLARINI UĞURLADI

Terme Karadeniz Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, mezun olan 164 öğrencisi için 23 Mayıs 2018 Çarşamba günü okul bahçesinde Kep Atma Töreni düzenledi.

25. Dönem Mezuniyet Törenine okul idaresi, okul aile birliği yönetim kurulu başkan ve üyeleri, öğretmenler, öğrenciler, mezunlar, veliler ve okuldan ayrılan eski öğretmen ve idareciler katıldı.
Öğrencilerin mezuniyet yürüyüşü ile tören 19:00´da başladı. Açılış Konuşmasında Okul Müdürü Tuncay Özgenç yaptı.
Özgenç konuşmasında yer verdiği ?Bugün 164 öğrencimizi 21. Yüzyıl´ın güçlü Türkiyesi´ni inşa etmek üzere okulumuzdan uğurluyoruz. Bugün 25. kez bu okulda ayrılık şarkıları söyleniyor. Gençlerimizin gelecek adına iyi birer insan olmaları için var gücünüzle çalıştınız. Bilginizle ve donanımınızla onları donattınız. Hepinize binlerce kez teşekkür ediyorum. Siz değerli velilerimiz, bugünün asıl mimarları, emektarları! Sizlere de buruk bir hatırlatma yapacak olursak: Gençlerimizle iyi geçinin. Bugün sizin için de vedanın başlangıcı. O çok istedikleri üniversiteyi kazanırlarsa, sadece dört ay sonra, artık sabahları aynı evde uyanmıyor olacaksınız. Sevgili gençler, Çeyrek asırlık okulun 25. Dönem mezunları! İyi birer öğrenci olma sınavınız bitiyor artık. Hayatın bu yeni aşamasında okul yılları bir tatlı anı olarak kalırken zihninizde, asıl zorlu ve bütünlemesi olmayan hayat sınavında sizlere başarılar diliyorum. Sevgili 25. Dönem Mezunları! Siz de, bizimle birlikte okulumuza sahip çıkmaya söz veriyor musunuz? Samsun´da mesleki eğitim denildiğinde ilk akla gelen okullardan birisinden mezun oluyorsunuz. Terme´nin çeyrek asra meydan okuyan en köklü ve 600 öğrencisiyle en büyük lisesinden mezun oluyorsunuz. Karadeniz MTAL etiketini gururla bundan sonraki hayatınızda da taşıyacağınıza söz veriyor musunuz? Her türlü haylazlıklarınıza, çalışmamalarınıza, çocuksu tavırlarınıza, üzmelerinize, hatta kızdırmalarınıza rağmen biz sizleri çok sevdik ve hep seveceğiz. Sizleri 24 yıldır mezun ettiğimiz Karadeniz MTAL mezunlarının arasına yollarken, sizler de bizi ve okulunuzu unutmayın. Yolunuz, bahtınız açık olsun!? sözleri veli ve öğrenciler arasında duygusal anların yaşanmasına vesile oldu.
Öğrenciler adına konuşma yapan 12/D sınıfı öğrencisi Mehmet Karaman´ın ?Gitmek, ne acı bir duygu.. Unutma bizi Karadeniz Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, çünkü biz unutmayacağız seni.? sözleri de mezunları hüzünlendirdi.
25. Dönem Mezunları adına Okul Temsilcisi ve 15. Dönem Samsun İl Öğrenci Meclisi Başkanı Ayhan Demirci ise ?Okulumuzun Samsun´da mesleki eğitimde seçkin bir okul haline gelmesinde ve biz gençlerin bilgi ve donanımı ile geleceğin Türkiyesi´ne hazırlanmasında göstermiş oldukları özveri ve fedakarlıklarından dolayı tüm öğretmen ve yöneticilerimize teşekkür ediyorum.? diyerek Okul Müdürü Tuncay Özgenç´e plaket takdim etti.
Tören 12. Sınıfların 11. Sınıf öğrencilerine bayrak ve flama devir teslimi ile devam etti. Duygusal yoğunluğun yaşandığı törende öğrencilere öğretmenler tarafından sembolik diplomalar verildi. Öğrencilerle büyük bir coşku içinde Kep Atma töreni gerçekleştikten sonra öğrenci, veli ve öğretmenlerin katılımıyla iftar programına geçildi.