Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

25 YILLIK DENEYİMLE TERME İÇİN GELİYORUZ

25 YILLIK DENEYİMLE TERME İÇİN GELİYORUZ

Saadet Partisi Terme Belediye Başkan Adayı Av. Ali Yüksel, Belediyecilik alanında 25 yıllık bir deneyime sahip olduğunu belirterek, ?Bu deneyimi daha güzel, daha mutlu ve yarınlara daha umutla bakan bir Terme sevdası için kullanacağız? dedi.

İstanbul Büyük Şehir Belediyesinde yaklaşık 25 yıl Hukuk danışmanlığı görevinde bulunan Saadet Partisi Terme Belediye Başkan Adayı Av. Ali Yüksel, belediyecilik alanında elde ettiği bu deneyimi Terme´nin geleceği için kullanacağını belirtti.
Av. Ali Yüksel, ?Belediyecilik zorlu bir süreçtir, belediye başkanlığı için göreve başlayan arkadaşlarımız belediyenin iç mevzuatlarını, yatırım alanlarını, çalışma biçimini çözene kadar görev süreleri doluyor zaten. Biz ise 25 yıldır belediyeciliğin içindeyiz, mevzuatları, çalışma biçimlerini yatırım alanlarını çok iyi biliyoruz ve bu deneyimi Terme için faydalı bir hale dönüştürmek için belediye başkanlığına adayız.?şeklinde konuştu.

ALİ YÜKSELE SEVGİ SELİ
Seçim çalışması süresince Mahalle Mahalle, sokak sokak gezerek Termelilerle bir araya geldiklerini ifade eden Ali Yüksel, yaptıkları ziyaretlerde Termelilerin gösterdiği sevgiye ve ilgiye teşekkür ederek,?Terme´yi karış karış geziyoruz. Termeli hemşerilerim bizleri her yerde kucak dolusu sevgi ile karşılıyor. Onlarla hasbihâl edip dertlerini dinliyoruz. Şunu net bir şekilde söyleye bilirim ki Termeli kardeşim artık değişim istiyor. Termeli Kardeşim artık yatırım istiyor. Terme´nin hak ettiği yere gelmesini istiyor. Bizler de kardeşlerimizin bu isteklerine kayıtsız kalmayacağız. Vatandaşlarımızın her sorununu tek tek not alıyoruz. Artık Terme´nin kaderi değişmeli?şeklinde konuştu.

TERME´NİN GELECEĞİ İÇİN 5 BAŞLIKTA 55 PROJE İLE GELİYORUZ
Terme´nin sorunlarını çok iyi bildiğini belirten Av. Ali Yüksel, Terme için 5 ana başlıkta 55 proje hazırladıklarını ifade ederek, hazırladıkları projelerin Terme´nin önemli sorunlara çözüm olacağını söyledi. İstihdam, şehircilik, sosyal yaşam, kültür ve turizm, gelecek ve değişim başlıklarında hazırlanan projelerle birlikte şehrin ana sorunlarına çözüm üreteceklerini belirten Av. Ali Yüksel, ?Termemiz çok güzel bir ilçe, Yüce Mevlam bu ilçede bizlere çok farklı güzellikler sunmuş. Doğası ayrı, tarımsal alanları ayrı nimetlerle dolu ilçemizin. Fakat ne yazık ki bu güzelim nimetlerden vatandaşlarımızın faydalanmasını sağlamamışız ve hatta bu nimetleri israf etme noktasına gelmişiz. Amacımız ve gayemiz, bu denizi, bu gölleri, ormanı, tarımsal alanları vatandaşlarımızın en iyi şekilde faydalanabileceği bir yapıya dönüştürmek? şeklinde konuştu.

5 BİN KİŞİYE İSTİSHTAM OLANAĞI
Saadet Partisi Terme Belediye Başkan Adayı Av. Ali Yüksel, Terme´nin önemli sorunlarından birinin de istihdam sorunu olduğunu ve Terme´nin bundan kaynaklı sürekli göç veren bir ilçe olduğunu ifade etti. Av. Ali Yüksel, ?hazırladığımız projelerde en önemli başlıklarımızdan biri de istihdam sorunun çözümüne yönelik projelerimiz. Bu konuda arkadaşlarımız titizlikle çalışarak projeler hazırladılar. Bizler Terme gibi önemli bir konumdaki bir ilçede fabrika kapatmaya değil kapanan fabrikaları yeniden açmaya geliyoruz. Tarımsal anlamda marka olmuş kavağımıza, pirincimize ve diğer ürünlerimize sahip çıkarak bu ürünlerle alakalı yatırımcıları teşvik ederek ilçemize entegre tesisler kurulmasını sağlayacağız. Atacağımız bu ve benzeri adımların ardından 5 yılda ilçemize 5 bin kişilik istihdam olacağı sağlayacağız? şeklinde konuştu.

TERME DENİZLE BULUŞACAK
Terme´nin hemen denizin yanı başında olmasına rağmen yapılan yanlış yatırımlarla Terme´nin denizden uzaklaştığını vurgulayan Av. Ali Yüksel, ?İlçemizin en önemli güzelliklerinden biri de deniz. Fakat ne yazık ki ilçemiz yapılan yanlış yatırımlarla birlikte denizden uzaklaştırılmış durumda. Biz bu durumu değiştireceğiz. Terme´nin yeniden denizle buluşturup, denizle barıştıracağız. Mesela çok ilginç geliyor bana Balık Terme´de tutuluyor, bizim ilçemizden dağıtılıyor ama vatandaşlarımız balık yemek için ya Çarşamba´ya ya da Ünye´ye gidiyor. Biz ilçemize bu alanda çok güzel tesisler kazandırarak ilçemize ve balıkçımıza hak ettiği değeri kazandıracağız? şeklinde konuştu.