Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

250 ADET ÇAM TOPRAKLA BULUŞTU

250 ADET ÇAM TOPRAKLA BULUŞTU

Terme Amazon Kültür ve Dayanışma Derneği ve Terme Belediyesi işbirliği ile Yalı Mahallesi sahili ağaçlandırıldı.

Terme´nin Yalı Mahallesi sınırları içinde bulunan ve Terme Belediyesi tarafından işletilen Kumsal Kafe önü, Terme Amazon Kültür ve Dayanışma Derneği ve Terme Belediyesi işbirliği ile 18 Mart Pazartesi günü ağaçlandırıldı.
Yıllardır boş bulunan Yalı Mahallesi deniz sahili, Kumsal Kafe´nin hizmet vermeye başlamasıyla bulunduğu bölgeye canlılık ve hareketlilik katmaya devam ediyor.
Kumsalı ve deniziyle bir anda bölgenin gözbebeği olan Yalı Mahallesi sahili, Terme Amazon Kültür ve Dayanışma Derneği ve Terme Belediyesi tarafından yeşille tanışıyor.
Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan dernek başkanı İsa Baş, ?Derneğimiz kurulduğundan bu yana ilçemizi ülkemizde ve yurt dışında tanıtmak için çalışmalarını sürdürmektedir. Gençlerimize güzel ve temiz bir çevre bırakmak, ilçemizi turizm açısından daha yukarı seviyelere çıkarmak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu amaçla derneğimizin girişimleriyle Bafra Orman işletmesine ait fidanlıktan temin edilen 250 adet fıstık çamı 18 Mart gibi tarihimiz için çok önemli bir günde toprakla buluştu. Bu fidanlar bölgeye ayrı bir canlılık katacaktır. Ayrıca ilerleyen günlerde TRT ile yapılan görüşmelerimiz neticesinde ilçemizi tanıtan bir belgesel hazırlanması ile ilgili mutabakat sağlanmıştır. Yine önümüzdeki ay içerisinde TRT Ankara radyosu sanatçılarından bir grubun 21 Nisan´da ilçemizde bir konser vermesiyle ilgili anlaşma gerçekleştirilmiştir. Dernek yönetim kurulu ve üyelerimiz olarak bizlere bu fırsatı tanıyan Belediye Başkanımız Sayın Şenol Kul´a ilçemize yaptığı hizmetlerden dolayı teşekkür ediyorum. Görev süresinin bu ay sonu bitmesi nedeniyle bundan sonraki yaşantısında sağlık, mutluluk ve huzur diliyorum? dedi.