Bugün, 27 Nisan 2024 Cumartesi
terme haberleri- terme bilgi

27. VERGİ HAFTASI KUTLANDI

27. VERGİ HAFTASI KUTLANDI

Ülke genelinde olduğu gibi Terme´ de de, ?27. Vergi Haftası? etkinliklerle kutlandı.

Kamuoyunda vergi bilincinin oluşturulması, verginin toplumun tüm kesimlerine benimsetilmesi ve vergiyi gönüllü olarak ödeme alışkanlığının arttırılması amacıyla Türkiye´de 1990 yılından beri her yıl çeşitli etkinliklerle şubat ayının son haftası kutlanan ?Vergi Haftası? kutlamalarının bu yıl 27.´si Terme´de kutlandı.

Vergi Haftası etkinlikleri kapsamında Terme Vergi Dairesi Müdür Yardımcısı Ferşat Kuloğlu, Gelir Uzmanı Mehmet Ali Yalçın, Memur Göknur Beder Yeni Mahalle İlköğretim Okulu öğrencilerini ziyaret ederek vergi hakkında bilgiler verdi.

Her yıl Şubat ayının son haftasında kutlanan Vergi Haftası bu yıl 22-28 tarihleri arasında kutlandı.
Ziyarette İlkokul öğrencilerine vergi ve önemi ile ilgili bilgilendirme yapan Terme Vergi Dairesi Gelir Uzmanı Mehmet Ali Yalçın, ?22-28 Şubat tarihleri arasında Bakanlığımızca, ülkemiz genelinde Vergi Haftasını kutlayacağız. Vergi Haftasının amacı, verginin, ülke kalkınmasında ve ekonomik büyümedeki rolü ve öneminin toplumun tüm kesimlerine benimsetilmesi, vergiyi gönüllü olarak ödeme alışkanlığının arttırılması, toplumda ve özellikle yarının mükellefleri ya da yöneticileri olacak çocuklarımızda sağlıklı bir vergi bilincinin oluşturulmasıdır. Bu kapsamda, haksız rekabetin önlenmesi, kamu finansmanının sağlıklı bir yapıya kavuşturulması için kayıt dışılığın azaltılması ve önlenmesi en temel vizyonumuzdur. İçinde bulunduğumuz 27´nci Vergi Haftası İlçemizde de hafta süresince Vergi Dairesince organize edilecek çeşitli etkinliklerle kutlanacaktır.?dedi.

Yalçın, öğrencilerin anne ve babalarının alışveriş yaparken fiş almaları konusunda uyarmalarını isteyerek vergi nedir, kimler ne kadar Vergi öder, Vergi nereye ödenir, Dolaysız alınan vergiler, Dolaylı alınan vergiler, Vergi türleri nelerdir, düzenli ve doğru vergi ödenmesi için vatandaş olarak yapılması gerekenler nelerdir, vergi ödemenin önemi nedir. Konu başlıkları hakkında da öğrencileri bilgilendirdi.