Bugün, 23 Nisan 2024 Salı

28 GENÇ ÇİFTÇİ DESTEKLENDİ

28 GENÇ ÇİFTÇİ DESTEKLENDİ

T.C. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından hazırlanan Kırsal Kalkınma Destekleri kapsamında ilçemizde 28 genç çiftçi desteklendi.

T.C. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından hazırlanan Kırsal Kalkınma Destekleri Kapsamında Genç Çiftçi Projelerinin Desteklenmesi Hakkında tebliğ uyarınca ilçemizde, 2016 yılında 10 proje için 60 adet büyükbaş hayvan, 1 adet kanatlı olmak üzere toplam 11 proje; 2017 yılında 12 proje için 72 büyükbaş hayvancılık, 1 ahır yapımı- 3 besi hayvanı, 3 arıcılık projesi için 150 arılı kovan, 1 örtü altı yetiştiricilik olmak üzere 17 proje; toplamda ilçemizde 28 genç çiftçi desteklendi.
Genç çiftçilere proje kapsamında hibe edilen hayvanların genel kontrolleri yaşam alanlarında Terme İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü hekimleri tarafından yapıldı.
Yetiştiricilere buzağı bakım ve beslenmesi ile bulaşıcı hayvan hastalıklarından korunma ile ilgili bilgilendirme yapıldı.
Genç çiftçilere proje ile dağıtılan hayvanlardan ilk yavruları alınarak aile bütçelerine ve ülke hayvancılığına ilk katkıları sağlanmaya başlandı.
Projenin amaçlarından olan genç insanların kendi topraklarında hayvancılık ile geçimlerini sağlaması hedefi hayata geçmiş oldu.
Yetiştiriciler ilçede bu tür desteklemeler ile köylerde boş duran ahır ve arazilerin aile bütçeleri ve ülke ekonomisine kazandırılması için desteklenen çiftçi sayısının arttırılmasını istedi.