Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMI KUTLANDI

30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMI KUTLANDI

30 Ağustos Zafer Bayramının 96. Yıl dönümü Terme´de sade bir törenle kutlandı.

30 Ağustos Zafer Bayramının 96. Yıl dönümü Terme´de sade bir törenle kutlandı.
30 Ağustos Zafer bayramı kutlama programı saat: 9,30´da Terme Cumhuriyet ve 15 Temmuz Milli İrade meydanı önündeki Atatürk anıtına çelenk sunumu ve İstiklal Marşını okunması ile başladı.
Programın sunuculuğunu Türk Dili ve Edebiyatı öğretmeni Yılmaz İmanlık´ın yaptığı programda günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Askerlik Şubesi Başkanı Personel Yüzbaşı Erkan Boz yaptı.
Boz konuşmasında Bugün tarih sahnesinde var olduğu günden beri bağımsızlığıyla tüm dünyaya örnek olmuş mazisi kahramanlıklarla dolu yüce Türk ulusu ve onun bağrından çıkan kahraman Türk ordusunun ebedi başkomutanı Mustafa Kemal Atatürk´ün önderliğinde el ele, omuz omuza vererek kazandığı destansı bir zaferin 96. yılını kutlamanın gururu ve heyecanı içerisindeyiz. Bu zafer 19 Mayıs 1919´da bin yıllık Türk yurdu Anadolu´yu istila etmek isteyen emperyalist güçlere karşı ?Ya İstiklal Ya Ölüm´ parolasıyla yola çıkan Mustafa Kemal ve ona yürekten bağlı Türk ulusunun inanç ve azminin zaferidir. Bu ulus bütün dünya devletlerinin tükendi dediği anda işgal karşısında şahlanmış yurdunun dört bir yanında ordusuna katılan vatan evlatlarıyla ?Önce Vatan´ diyerek elinde ve avucunda ne varsa vatanı için paylaşmış büyük zaferi kazanmıştır. 30 Ağustos zaferi sadece bir askeri başarı değil, İmparatorluktan ulus emeline, saltanattan ulusal egemenliğine, ümmet anlayışından Atatürk Milliyetçiliğine geçişin sembolü olan Türkiye Cumhuriyeti Devleti Kuruluşuna ve çağdaş uygarlığa giden yolun başlangıç noktasını oluşturmaktadır. Tarih boyunca hür ve bağımsız yaşayan, ulus olmanın gururunu vatan sevgisinin üzerinde her zaman yüreğinde hisseden yüce Türk ulusuna en büyük zaferi kazandıran canları ve kanları pahasına bizlere bu cennet vatanı hediye eden başta ebedi komutan ulu önder Mustafa Kemal Atatürk ve aziz şehitlerimizin manevi huzurunda saygıyla eğiliyor, kahraman gazilerimize ve büyük Türk Milletine şükranlarımızı sunuyoruz. 30 Ağustos Zafer Bayramı yüce ulusumuza kutlu olsun.?dedi.
Konuşmanın ardından program Kaymakamlık makamında tebriklerin kabulü ile son buldu.
Programa; Terme Kaymakamı Emin Alıcı, Terme Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Sezai Uzun, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Talip Sevim, İlçe Askerlik Şubesi Başkanı Personel Yüzbaşı Erkan Boz, İlçe Emniyet Müdürü Murat Elkılıç, siyasi parti temsilcileri, kamu kurum ve kuruluşları, STK temcilcileri ve vatandaşlar katıldı.