Bugün, 27 Nisan 2024 Cumartesi

34 SENE SONRA BULUŞTULAR

34 SENE SONRA BULUŞTULAR

Terme İmam Hatip Lisesi'nin 1987 yılı 12B sınıfı mezunları, tam otuz dört yıl sonra 14 Temmuz 2021 Çarşamba günü İkizce'de bir araya geldiler.

Terme İmam Hatip Lisesi'nin 1987 yılı 12B sınıfı mezunları, tam otuz dört yıl sonra 14 Temmuz 2021 Çarşamba günü İkizce'de bir araya geldiler.
Mezunlardan İkizce ilçesinde görev yapan Mustafa Coşkun, Mustafa Arslan ve İsa Cüni'nin düzenlediği ve yükünü çektiği programa, o gün için durumları uygun olan 16 mezun katıldı. Önceki dönemin (2014-2019) İkizce Belediye Başkanı Bahri Söğüt de sohbetin bir bölümünde hazır bulundu. Terme İmam Hatip Lisesi 1995 mezunu ve kendisi de Termeli olan İkizce Müftüsü Recep Unutmaz da program boyunca grubu yalnız bırakmadı. 
Mezunların bir bölümü buluşmaya eşleri ve çocukları ile birlikte gelmişti. Düzenleme Komitesi beni de davet etme nezaketinde bulundu. Ben de daveti memnuniyetle kabul ettim ve bu anlamlı sohbete katılmaktan mutlu oldum.
Sınıf listesine göre sayarsak;  (9B) İsmail Öz, Dursun Kaya, Hüseyin Aygün, Yunus Aksoy, Dursun Ordu, İsa Cüni, Adem Şen, Kadir Kahraman, Mustafa Coşkun, Yusuf Turhan, Bekir Cavunt, Mustafa Arslan ve Mustafa Sağlam buluşma yerine gelmişlerdi. Ayrıca sonraki yıllarda sınıfa katılan İsa Düdükçü, Yunus Duran ve Kerim Gül de bu güzel anı paylaşanlar arasındaydı.
Otuz dört sene öncesinin öğrencileri; bugünün imamı, müftüsü, polis şefi, nüfus müdürü ve de emeklisiydi. 
Grup, Kurtköy piknik alanında buluştu. Bazıları mezuniyetten bu yana birbirlerini ilk defa görüyorlardı. Hoş beş sırasında, “Vayyy! Bu bizim Bekir mi? Yolda görsem çıkaramazdım” ve “Kadir, sen de çok değişmişsin. Başka bir yerde karşılaşsak bilmem tanıyabilir miydim?” türü ifadeler duyuldu. 
Sonra bol kepçe tabir edilen türden yemeklerini yediler, Mustafa Sağlam'ın Terme'den getirdiği tatlıların tadına baktılar. Tam yemeğin sonuna gelinmişti ki yağmur başladı. İyi ki alanda bir kameriye varmış. Sandalyesini alan kameriyede kendine bir yer buldu. İkinci bir kameriye olmadığından hanımlar mecburen arabalara koştular.
Herkesin bir birine anlatacakları vardı ve sohbet bir anda koyulaşmıştı. Bu sırada gelen demli çaylar sohbete ayrı bir tat verdi. Herkes bir hatırasını anlattı. Hemen hemen adı geçmeyen öğretmen kalmadı. Vefat eden öğretmenlerini rahmetle andılar.
 “Herkes kameriyeye koştu” dedim ama ev sahibi sorumluluğu ile M. Coşkun, M. Arslan ve İ. Cüni arkadaşlarına çay servisi yaparken biraz ıslandılar. Lâkin bunu hiç umursamadıkları, yüzlerinden belli oluyordu.
Bu arada ben de 9B sınıfı Arapça Öğretmenleri olarak 1983-84 öğretim yılı sınıf listesini Başkan Mustafa Coşkun'a verdim. Bu liste sayesinde yoklama alma (!) imkânı bulduk.
Herkesin bu buluşmadan son derece mutlu olduğu hem sözlerinden hem de yüzlerinden belli oluyordu. Hazır bulunanlardan birisi, “Bu buluşma çok güzel oldu. Düzenleyen, emeği geçen ve katılan herkese teşekkür ediyorum. Gelecek buluşmayı ben düzenlemek istiyorum” dedi. Adı bende var ama yazmıyorum. Eğer gerçekleşirse o zaman adını söylerim. İnşallah gerçekleşir ve onun da haberini yapmak kısmet olur.
Mezunlar yıllar sonra bir araya gelmenin tadını çıkardılar, hasret giderdiler ve bir dahaki programda buluşmak dileğiyle mutlu ve mesut olarak İkizce'den ayrıldılar.