Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

35 YILLIK SORUNDA ÇÖZÜM ÇALIŞMALARI BAŞLADI

35 YILLIK SORUNDA ÇÖZÜM  ÇALIŞMALARI BAŞLADI

Yalı Mahallesi´nde Belediye Başkanı Şenol Kul´un girişimleri ile tapu sorununun çözülmesi için çalışma başlatıldı. Başkan Kul, "Kangren olan bu sorunumuzun çözümü için önemli adımlar attık" dedi.

Yalı Mahallesi´nde 35 yıldır devam eden tapu mülk davasında belediye başkanı Şenol Kul´un görüşme ve girişimleri sonucu çalışmalar başladı.
Başkan Kul, Yalı Mahallesi Muhtarı Murat Dinç ile birlikte mahalleyi ziyaret ederek yetkililerden çalışmalar hakkında bilgiler aldı.

RAPOR HAZIRLANACAK
Bir aydır bölgede devam eden çalışmalar çerçevesinde, zemindeki mevcut bina, tesis ve boş alanların kimlere ait olduğunun belirlenmesi için rapor hazırlanacak.
Parsellerin dış sınırlarının aynen korunması suretiyle zemini yansıtır şekilde yeniden koordinatlı haritalar düzenlenecek. Çalışmalar tamamlandığında yapılacak keşif ve çalışmalar daha sağlıklı yürütülecek.

KANGREN SORUNLAR ÇÖZÜLÜYOR
2014 yılında göreve geldiklerinden bu yana 35 yıllık mülkiyet problemini çözmek önceliğimizdir diyerek çalışmalara başladıklarını ifade eden Başkan Kul,?Yaklaşık 2 bin kişiyi ilgilendiren 35 yıldır süredir devam eden tapu mülk davasında tespit çalışmaları için alanda ölçüm çalışmaları devam ediyor. Yıllardır çözüme ulaşamayan, ancak bizim dönemimizde büyük gayretler sarf ettiğimiz tapu çözüm süreci, baş döndüren uzun bir maratonla inşallah çözülecek. 300 hektarlık alanda ölçüm çalışmaları devam ediyor. Mahallemizde hayırlı olmasını diliyor, bir an önce mahalle sakinlerinin tapu sevinci yaşamalarını temenni ediyorum? dedi.
Yalı Mahallesi Muhtarı Murat Dinç de Başkan Kul´a tapu sorununun çözümü noktasında katkı ve emeklerinden dolayı mahalle halkı adına teşekkür etti.