Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

36 YIL SONRA SINIF ARKADAŞLARIYLA BULUŞMA

36 YIL SONRA SINIF ARKADAŞLARIYLA BULUŞMA

1984 yılında Terme Anadolu İmam-Hatip Lisesinden mezun olan 12/ B Sınıfı öğrencileri, 36 yıl sonra -5 Temmuz 2020 Pazar günü- eski okullarında buluşup hasret giderdi.

    1984 yılında Terme Anadolu İmam-Hatip Lisesinden mezun olan 12/ B Sınıfı öğrencileri, 36 yıl sonra -5 Temmuz 2020 Pazar günü- eski okullarında buluşup hasret giderdi.
        42 kişilik sınıftan 26 arkadaşın katıldığı buluşma günü; çok anlamlı, heyecanlı, duygulu, unutulmaz bir 5 saate sahne oldu. Buluşma programını organize eden Ahmet Sezgin'in lise yıllarına ait fotoğraflardan hazırladığı video klip, dönem ve sınıf arkadaşlarını çok etkiledi. Ahmet sezgin, 36 yıl önce sınıf arkadaşlarının kendisi için hatıra yazdıkları hatıra defterini sınıf arkadaşlarına gösterip arkadaşlarının yazılarını kendilerine okutturduğunda da çok duygulu anlar yaşandı.
        Bütün arkadaşlarına ikişer kitabını hediye eden Ahmet Sezgin, kitaplarını tek tek imzaladı.  Hep birlikte şiirler, ilahiler, marşlar dinlediler; bir ilahiyi de birlikte söylediler. Herkes kendi durumu hakkında bilgi verip buluşma gününde yaşadıkları mutluluklarını ifade ederek bundan sonraki yıllarda bu buluşmaların gelenekselleşerek devam etmesini arzu ettiklerini belittiler.
        Terme İmam-Hatip Lisesi 1984 mezunları, 36 yıl önceki 12/B sınıfında kendi sıralarında oturdu. İlginç öğrenci-öğretmen hatıraları paylaşıldı. 
         Rahmetli olan hocalarına, okul ve sınıf arkadaşlarına Kur'an-ı Kerim okudular, dua ettiler. Yüreklerine dokunan değerli hocalarını hayırla yâd ettiler. 1984 yılı 12/ B sınıfı öğrencileri, hep birlikte öğle namazını kılıp Miliç / Ulusoy tesislerinde birlikte yemek yediler, sohbet edip vedalaştılar.
        1984 yılı mezunların tarihi buluşma günüyle ilgili olarak Ahmet Sezgin şöyle dedi: “İçimizde yıllarca biriken hasret, muhabbet közünün külünü üflemiş olduk. Yıllardır hayalini kurduğum, 3 aydır da gerçekleşmesi için büyük uğraş verdiğim bu tarihi güne bizi kavuşturan Rabbime şükürler olsun. Gençlik yıllarımıza, öğrencilik psikolojisine döndük birden.  36 yıl sonra birbirini gören kardeşlerimiz oldu. Bu tarihi buluşmaya katılan kardeşlerimizden Allah razı olsun. Gönlü bizimle olduğu halde gelemeyen çok değerli kardeşlerimizle önümüzdeki yıllarda birlikte oluruz inşallah. Terme Anadolu İmam-Hatip Lisesini, konferans salonu ve mescidi bize açan, tatil günü olduğu halde bizzat okula gelip bize güzel bir ev sahipliği yapan Okul Müdürü Yakup Ar Hocamdan Allah razı olsun. Bize ses sistemi ve sinevizyonda yardımcı olan Malik kardeşimize çok teşekkür ederim.” 
        İsmail Öz: “1984 Terme Anadolu İmam-Hatip Lisesi mezunu, 12/B sınıfı olarak bugün bir araya geldik. Öğrenciliğimizi yeniden yaşadık. Anılarımızı paylaştık. Hocalarımızı yâd ettik. Mezun olduktan sonra hayat şartları Türkiye'nin değişik bölgelerine gitmemize sebep olmuştu. Nihayetinde gönlünde muhabbetin, sevgin var mı? Buluşmamız hususunda sana engel nedir, diyen bir ses sevgili dostum, kardeşim Şair-Yazar Ahmet Sezgin 'den geldi. Bugün buluştuk. Hasret giderdik. Bizleri bir araya getiren dostum Ahmet Sezgin'e, toplantıya katılan bütün arkadaşlarıma, katılamayıp selam gönderen ve emeği geçen herkese can-u gönülden teşekkür ediyorum.” dedi.
        Sadık Özden: “36 yıl önce aynı okulu, aynı sınıfı, aynı öğretmenleri ve aynı sıraları paylaştığımız arkadaşlarımızı bir arada görmekten mutluluk duydum. Bize bu mutluluğu yaşatan Ahmet hocama çok çok teşekkür ediyorum.” dedi.
        Latif Karaosmanoğlu: “Yıllar ne çabuk geçti. 36 yıl sonra bizleri bir araya toplayıp buluşmamızı sağlayan başta kıymetli kardeşim Ahmet Hocama çok teşekkür eder ve bu güzelliklerin devamını temenni ederim.” dedi. 
        Hasan Zorlu: “36 yıl sonra hayal olan bir buluşmayı bize nasip eden Rabbime çok şükürler olsun. Aynı sınıfta aynı arkadaşlarla eski günleri yâd etmek bambaşka.” dedi.
       İsmail Uzun: “Kadim dostum Ahmet Sezgin Hocamızın azimli gayretleriyle 36 yıl sonra bir 12/B sınıfı olarak bir araya geldik. Çok güzel bir kavuşmadan sonra programlar yaptık. Allah'ım tekrarını nasip etsin.” dedi.
        M. Orhan Aksoy: “En güzel şey birlikte aynı duyguları paylaşmak. Paylaşılacak bir şeyin olabilmesi. Herkese katkılarından dolayı teşekkür ederim.” dedi.
         Bayram Baş “Çok faydalı oldu. Bundan sonra daha geniş katılımlı, bol zamanlı buluşmaları-mız olur inşallah.” dedi.
        Ahmet Bayrak: “Bu kavuşmayı vesile kılarak inşallah bundan sonra cenazemizde, düğünümüzde, herhangi bir il ya da ilçede bulunduğumuz ve haberimiz olduğunda birbirimizi takip edelim ve muhabbetimizi devam ettirelim.” dedi.
         Velittin Yılmaz: “Yıllar geçti aradan, nasip etti yaradan, sebep oldu gönül adamı, onun da gönlünü yapsın yaradan. Huzuruma huzur kattın yazar kardeşim. Hiç kitap okumadım ama tüm kitaplarını okuyacağım.” dedi. 
         Muharrem Çelik: “Birden 36 yıl öncesine gidiverdik. Anılarımızı paylaştık. Öğretmenlerimizi yâd ettik. Sınıfımızda hasret giderdik. Keşke bütün arkadaşlar katılabilseydi. Her yıl, temmuz ayının ilk haftasının pazar gününü mutat hale getirip daha nice buluşmalar dileğiyle...” dedi. 
        İsa Kurt: “Allah'a sonsuz şükürler olsun ki 36 yıl sonra okul arkadaşlarımızla aynı sınıfta bir araya gelmeyi bizlere nasip etti. Maziyi yâd ettik, anılarımızı yaşadık, duygulandık, kalbimiz bir başka attı, unutulmaz zaman geçirdik.” dedi.
Hbr: Berkan KARAPIÇAK