Bugün, 24 Nisan 2024 Çarşamba

3. SANTRAL Mİ GELİYOR?

3. SANTRAL Mİ GELİYOR?

Olaylı ÇED toplantısı sonrası Terme?nin gündemine oturan santral tartışması yeni bir boyuta taşındı.

Terme’ye kurulması planlanan ikinci bir termik santralin firma sahibi ile Terme Belediye Başkanı Şenol Kul’un santral kurulma tartışması devam ederken üçüncü bir santralin kurulacağının tartışması başladı.

Tim Avrasya Yatırım Şirketi’nin Terme’ye kurmayı planladığı termik santralin yasal işlemleri devam ederken, üçüncü bir firmanın daha santral için girişimlere başladığı öne sürüldü.

3.SANTRAL YOLDA
ÇED raporu için başvura da bulunan firmanın Akçay mevkiinde Doğalgaz Termik Santral için başvurduğu gündeme geldi. Santral başvurusu ile ilgili kamuoyuna bilgi verilmezken, Terme’ye üçüncü santral mi geliyor? soruları gündeme oturdu.

Daha ikinci santralin tartışmaları sürerken üçüncü bir santralin bölgeyi yaşanmaz hale getireceği ve halkın büyük tepkisiyle karşı karşıya kalınacağı kesin.

İkinci termik santralde yaşanan olaylar hala gündemini korurken halkın tepkisi üçüncü santralin de geleceği bilgisini edinince daha da arttı.

Terme’de halkın tepkisi gittikçe büyürken sivil toplum örgütleri, ne ikinci santralin ne de üçüncü santralin kurulasını istiyor.
“Bu santrallerin kurulma-ması için elimizden gelen herşeyi yapacağız!” diyen sivil toplum örgütleri harekete geçti.