Bugün, 30 Nisan 2024 Salı

4-6 YAŞ KUR'AN KURSU ÇOÇUKLARI İÇİN YIL SONU ETKİNLİĞİ DÜZENLENDİ

4-6 YAŞ KUR

Terme İlçe Müftülüğü bünyesinde eğitim gören 4-6 yaş Kur'an Kursu çocukları tarafından düzenlenen yılsonu etkinliği birbirinden renkli görüntülere sahne oldu.

 Terme İlçe Müftülüğü bünyesinde eğitim gören 4-6 yaş Kur'an Kursu çocukları tarafından düzenlenen yılsonu etkinliği birbirinden renkli görüntülere sahne oldu. 
Terme Ahmetbey Kız Kur'an Kursu bahçesinde düzenlenen etkinlik saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunması ile başladı.

"Her çocuk bir nimettir ve yüce Rabbimizin bizlere emanetidir.”
Programda konuşma yapan Terme İlçe Müftüsü Ömer ERGÜL "Din eğitimi ailede başlayan kapsamlı bir eğitim sürecidir. 0-6 yaş dönemi çocukların sosyal ve duygusal gelişiminde temellerinin atıldığı dönemdir buda önce aile de sonrada okulda devam etmektedir. Kur'an Kurslarımızda Kuran-ı Kerim ve temel dini bilgiler öğretimi yanında milli birlik ve beraberlik bilincinin geliştirilmesi, sevgi, saygı ve dostluk bağlarının güçlendirilmesi, vatan millet, bayrak, şehitlik, gazilik gibi milli ve manevi değerlerimizde öğretilmektedir. Çocukken öğrenilen bilgiler mermere yazı yazmak, yaşlı iken öğrenilen bilgiler suya yazı yazmak gibidir. Bu duygu ve düşüncelerle geleceğimizin aydınlık huzurlu ve mutlu olmasını Rabbimden niyaz ederim. Ayrıca bu programın  hazırlanmasında emeği geçen herkese, katılım gösterenlere, öğrencilerimizi yetiştiren hoca hanımlara ve hayırseverlere şükranlarımı sunuyor ve teşekkür ediyorum.”dedi.  
Konuşmaların ardından Kur'an-ı Kerim tilaveti, ilahiler, şiirler ve öğrenciler tarafından hazırlanan çeşitli etkinliklerle devam eden program Terme Kaymakamı Metin Maytalman, İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Rahman Köse, İlçe Müftüsü Ömer Ergül, Kaymakamlık Yazı İşleri Müdürü, Muammer Yiğit, İlçe Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Halil Seyrekli,  İlçe Vaizleri, Hayırseverler Kazım Seyrekli ve Adem Karaçuha, Din Gönüllüleri Hocalar, Kur’an Kursu öğreticileri ile öğrenci velileri katıldı.
Minik öğrencilere hediye takdim edilmesi ve günün anısına çekilen hatıra fotoğrafı ile program son buldu.