Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

42 YIL SONRA MİLİÇ İLKOKULU´NDA TEKRAR BULUŞTULAR

42 YIL SONRA MİLİÇ İLKOKULU´NDA  TEKRAR BULUŞTULAR

Gazetemiz yazarlarından Eğitimci-Şair Ahmet Sezgin´in Miliç İlkokulu´ndan öğretmeni olan Naile Binatlı, 42 yıl sonra 20 Ağustos 2018´de Terme´ye gelip öğrencisini ziyaret etti

Gazetemiz yazarlarından Eğitimci-Şair Ahmet Sezgin´in Miliç İlkokulu´ndan öğretmeni olan Naile Binatlı, 42 yıl sonra 20 Ağustos 2018´de Terme´ye gelip öğrencisini ziyaret etti.
5 yıl yaşadıkları Terme´ye 42 yıl sonra ilk defa gelen Naile Binatlı; Terme Lisesi Müdürlüğü de yapan ağabeyi Hikmet Binatlı, yeğeni Öğretmen Öznur Binatlı ve kardeşi Zehra Binatlı ile birlikte 4 yıl kirada kaldıkları evin Yüksel Ekmekçi Bey´e ait olduğunu unutmamış. Ekmekçileri, meslektaşları Semra Altunpala, Mazhar Şahin ve Turgut Uzun´u, Kambur ailesini, Terme Köprüsünü, Cumhuriyet Meydanını, Terme Çayını, Hikmet Binatlı ağabeyinin görev yaptığı Terme Lisesini, 5 yıl öğretmenlik yaptığı, yüzlerce öğrenci yetiştirdiği Miliç İlkokulunu, öğrencilerini, Miliç Köprüsünü, Miliç merasını, Miliç Karakolunu, kahveyi, Miliç´te durdukları evleri, Evci´yi, Limandere´yi de unutmamış.
Eğitimci-Yazar Ahmet Sezgin: ?1972-73 yıllarında Terme/ Ecvci-Miliç İlkokuluna kayıtsız, önlüksüz ve velisiz olarak beni kabul eden; bana okuma ve yazmayı öğreten, bana karneyle birlikte Tatil Kitabı hediye ederek yüreğimi fetheden çok sevgili ve kıymetli Nail Binatlı öğretmenimin çok büyük bir sürpriz yaparak İstanbul´dan Terme´ye ziyaretimize gelişi, bizleri ailece çok heyecanlandırıp mutlu etti.
Bizlere her zaman sevgi, tebessüm, merhametle ve ilgiyle yaklaşan Naile Öğretmenimle Miliç İlkokuluna gittik, çok heyecanlandık. 45 yıl öncesini yaşadık, hüzünlendik. Köyümüze, çocukluğumun geçtiği Bağsaray/ Arımdere´ye gittik. Öğretmenimle bahçemizdeki salıncağa bindik, birlikte sallandık. Aile mezarlığımızı (şehit M.Rıfat ağabeyim ve babamın mezarını) ziyaret edip birer Fatiha okuduk birlikte. Oradan da Evci´ye geçtik. 4-5 saat unutulmaz, güzel zamanlar geçirdik öğretmenimle, yakınlarıyla. İnşallah yine görüşmek nasip olur. Sevgili Naile Öğretmenime yüreğimize bu denli dokunduğundan ve bu çok anlamlı ziyaretinden dolayı çok teşekkür ediyorum.? dedi.