Bugün, 28 Nisan 2024 Pazar

4.SAYIMIZ ÇIKTI

4.SAYIMIZ ÇIKTI

Bilgi ailesi olarak dört ayda bir çı- kardığımız dergimizin 4. sayısı ilginç konu ve konuklarla raflardaki yerini aldı.

İlçemizin kültür, sanat ve tarihi zenginliklerini gelecek nesillere aktarmak, genç kalemlerin duygu ve düşüncelerini ifade edebilecekleri ortamlar hazırlamak, edebiyatımıza yeni soluklar kazandırmak için yayın hayatına başlayan Bilgi Pınarı dördüncü sayısına ulaştı.
Derginin İmtiyaz sahibi Dilek Şentürk, “Bizler Bilgi ailesi olarak Terme`nin hayli kurak geçen kültür iklimine Bilgi Pınarı`mızdan su vermek için musluklarımızı sonuna kadar açtık. İlçemizin tarih ve kültür fışkıran o kadar değeri var ki. Ne yazık ki bunları yeterince tanımıyor ve tanıtmıyoruz. İşte Bilgi Pınarı olarak bizi koynunda besleyen şehrimizin öz değerlerini olabildiğince gelecek kuşaklara aktarmak istiyoruz.

Bizim güneşimiz ve suyumuz bu derginin daha uzun süreli yaşayabilmesi için yürekten destek veren dostlarımız. Bu sayıya kadar maddi desteklerini esirgemeden yanımızda olan tüm dostlara çok teşekkür ediyorum. Bu dergi sadece bizim değil tüm Terme`nin dergisi. Pınarımızın kuruması ya da suyunun azalması demek, kültür coğrafyamızda bir meyve fidanının daha yok olması demektir.

Bu sayımızda da okurlarımıza hem zevkli hem faydalı sayfalar sunuyoruz. Bir dergi çıkarmak kolay değil ancak ortaya çıkan ürünü elimize aldığımızda çektiğimiz bütün zorluklar mutluluğa dönüşüyor. İyi bir kadromuz var. Hepsine, emekleri ve fedakar çalışmaları için ayrı ayrı teşekkür ediyorum.” dedi.

Derginin editörü Yılmaz İmanlık da bu sayının içeriği ile ilgili şunları söyledi: “Terme`nin kültür-sanat-bilim elçilerini tanıtmaya devam ediyoruz. Prof. Dr. Halil Başar`la başlıyor yolculuğumuz. Pazar Cami`nin tarihinde huşu içinde alnımızı secdeye koyuyoruz. Gözlerimizi esir alıyor Karadeniz. Annemizin sımsıcak yüreğine demir atıyoruz anne kokan kalemlerden kürek yapıp. Hıdırellez coşkusu akıyor gönüllerimizden, pehlivanlarla güreş tutuyoruz. Terme Irmağı`nın hikayesini dinlerken kıvrım kıvrım oluyor düşlerimiz. Geleneklerimiz, göreneklerimiz derken öğreniyoruz ki Terme`miz aynı zamanda kavak diyarı… Şiir, hikaye ve anıların havasını çekiyoruz içimize. İnanıyorum ki birlikte daha nice sayılara merhaba diyeceğiz.”