Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

55. KÜTÜPHANE HAFTASI TERME´DE KUTLANDI

55. KÜTÜPHANE HAFTASI TERME´DE KUTLANDI

Terme 100. Yıl İlçe Halk Kütüphanesinde, 55. Kütüphane Haftası kutlaması, 25-31 Mart tarihinde düzenlenen kütüphane haftası, ilçe halk kütüphanesinde, farklı okulların katılımı ile gerçekleşti.

55. Kütüphane Haftası, Terme 100. Yıl İlçe Halk Kütüphanesinde çeşitli etkinliklerle kutlandı.
Kütüphane Müdiresi Filiz Önder´in sunumu ile öğrencilere, kütüphane haftasının önemi hakkında bilgiler verilip videolar izletildi.
Kütüphane gelen kullanıcıları hafta boyunca maskotla (Timaş yayınlarında HAMMİT karakteriyle) karşılanıp eğlendirildi. Programa katılan öğrenciler kütüphane ile ilgili sözler, şiirleri ve şarkılarla programı renklendirdi. Programın sonunda yıl boyunca en çok kitap okuyan öğrencilere plaket ve hediyeleri takdim edildi.
Kütüphane haftası boyunca, her gün farklı bir okulda değişik etkinliklerle günün anlam ve önemi anlatıldı.
Hüseyin Mescit İlkokulunda gerçekleşen etkinlikte öğrenciler günün anlam ve önemini atlatan konuşmalar, şiirler, masallar, halk oyunları, tiyatro gösterileri gerçekleştirdi. Okulda bulunan tüm öğrencilere kitap hediye edildi.

KÜTÜPHANELER BİRER HAZİNEDİR
Terme 100. Yıl İlçe Halk Kütüphanesi Müdiresi Filiz Önder ´´İnsanlığın günümüzde ulaşmış olduğu çağ, bilgi çağıdır. Eskiden fiziksel güç ya da para gibi kavramlara sahip olan kişiler güçlü kişiler sayılırken, günümüzde güce sahip olan kişiler, bilgiye sahip olan kişilerdir. Kütüphaneler; nesilden nesle çağlar boyu var olan ve insanların gelişimine katkı sağlayan bilginin saklandığı, paylaşıldığı, korunduğu ve geleceğe ışık tutması açısından önemli bir yere sahiptir. Kitaplar sayesinde bilgi kişiden kişiye aktarılırken aynı zamanda kişinin hayal dünyası da gelişmiş olur. Kütüphaneler de bu altın değerindeki kitapların bir arada bulunduğu hazinelerdir. Kütüphaneler zaman içinde kaybolan yerler değil de her geçen gün değerinin daha da arttığı, yaşanılması aydın yerlerdir´´ diye konuştu.
Önder son olarak, tüm bu aşamada kendisine yardımcı olan, Kitaphane sahipleri Yasemin ve Hüseyin Uysal´a, Hüseyin Mescit İlkokulu Müdürü Şenel Gödek ile değerli öğretmen ve öğrencilerine, Ahmet Ersoy İlkokulu Halk Oyunları öğretmeni Erol Alan ve öğrencilerine teşekkür etti.