Bugün, 27 Nisan 2024 Cumartesi

5.SAYI HEYECANI

5.SAYI HEYECANI

Bilgi Gazetesi ekibi olarak dört ayda bir çıkardığımız Bilgi Pınarı Dergisinin beşinci sayısı okuyucularla buluştu.

Genel Yayın Yönetmenliğini M. Yetkin Karamollaoğlu, editörlüğünü Yılmaz İmanlık`ın yaptığı derginin yeni sayısı, okuyucuları için yine geniş bir yelpaze sunuyor.

Derginin İmtiyaz Sahibi Dilek Şentürk, “Terme`nin tanıtımını doğru ve daha etkili yapmak; maddi, manevi, folklorik ve tarihi değerlerini gelecek kuşaklara aktarmak; özellikle gençlerin kendilerini yazılı ortamda ifade etmelerine olanak sağlamak amacıyla çıktığımız bu yolda emin adımlarla ilerliyoruz. Çok istekli, bilgili ve fedakar bir yayın ekibimiz var. İnanıyorum ki dergimiz bu ekip sayesinde Terme`nin kültür tarihindeki uzun soluklu yerini koruyacaktır. Bütün ekip arkadaşlarıma ve reklam vererek maddi desteklerini esirgemeyen değerli iş adamlarımıza çok teşekkür ediyorum. Onların destekleri işimize daha fazla sarılıp yolumuza devam etmemiz gerektiğini ortaya koyuyor. Destek olunduğu müddetçe bizler de ekip olarak seve seve Terme kültürünü tarih sayfalarına nakşedeceğiz.” dedi.

Yayın Editörü Yılmaz İmanlık ise beşinci sayının içeriği hakkında şunları söyledi: “Okura merhaba diyen her yeni sayımızda sayfalarımızı daha zenginleştirmek, dergimizin kalitesini artırmak ve hatalarımızı en aza indirmek için çalışıyoruz. Bu sayımızda da okuyucularımızın zevkle okuyacakları bir dergi sunuyoruz.

B. Rahmi Özen`in kaleme aldığı “Altın Kemer Efsanesi”ni belki de birçok okuyucu ilk defa duyacak. Yrd. Doç. Hüseyin Özbay, vedalara farklı bir bakış açısı getiriyor. Dilek Hanım`ın kaleminde bu sefer Haşinoğlu ailesi var. Seyfi Günaçtı`nın Terme`ye gelen göç hareketleriyle ilgili güzel bir araştırmasını sunuyor, Ahmet Akbulut hocamızla demokrasinin derinliklerinde tarihi bir yolculuğa çıkıyoruz. Bu sayımızda okul olarak Terme İmam Hatip Lisesini konu aldık. Amazon Tiyatro ekibi Kastamonu Entegre Tesislerine bizim için misafir oldu. Selim Hocamız dan okurken çok eğleneceğiniz Mini Bir Terme Sözlüğü dergimizin sayfalarını süslüyor. Ve daha nice, yazı, şiir ve misafir kalemler okuyucuları bekliyor.

Gönlümüz istiyor ki Termelilere daha kısa aralıklarla ve daha kaliteli bir dergi sunalım. Ancak bu konuda Termelilerin maddi ve manevi desteği şart.
Bu dergiler kolaylıkla çıkamıyor. Destek veren herkese teşekkür ediyor, sonraki sayılarımızda da yanımızda olmalarını bekliyorum.”dedi.