Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

%70´E VARAN HİBE DESTEĞİ

%70´E VARAN HİBE DESTEĞİ

Samsun Valisi Osman Kaymak, IPARD II Programı Üçüncü Başvuru Çağrı İlanı ili ilgili bir açıklama yaptı.

Samsun Valisi Osman Kaymak yaptığı açıklamada, ?Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının ilgili kuruluşu olan Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu IPARD II Programı (uygulama dönemi 2016-2023) kapsamında 3. Başvuru Çağrı dönemini ilan etmiştir. Kurumumuz, 3. çağrı döneminde hayvancılık ile çiftlik faaliyetlerinin çeşitlendirilmesi ve iş geliştirme sektörlerinde yapılacak projelere %40 ila %70 arasında değişen oranlarda hibe desteği verecektir. 

TKDK Samsun İl Koordinatörlüğü olarak 2011 yılında yayımlanan ilk çağrı dönemimizden beri yatırımcılarımıza hibe desteği vermekteyiz. IPARD-1 programının uygulandığı ilk 5 yıllık süre ile IPARD-2 programının ilk 2 çağrı dönemi boyunca hayvancılık, gıda işleme, paketleme ve depolama ile kırsal ekonomik faaliyetlerin çeşitlendirilmesi sektörlerinde toplam yatırım tutarı yaklaşık 250 milyon TL olan 844 proje desteklenmiştir. Bu işletmelere yaklaşık 103 milyon TL hibe tahsis edilmiş ve hak sahiplerine ödenmiştir. Bu sektörlerde 1.660 kişinin istihdamı sağlanmıştır. Samsun İl Koordinatörlüğümüz IPARD-1 Dönemini desteklenen proje sayısında birinci, yapılan ödeme tutarında da ilk sıralarda tamamlamış bulunmaktadır. 

IPARD-2 Programı Üçüncü Başvuru Çağrı Dönemi hayvancılık (süt üreten işletmeler, kırmızı et üreten işletmeler, hindi ve kaz yetiştiriciliği, yumurta üreten işletmeler) ile çiftlik faaliyetlerinin çeşitlendirilmesi (tıbbi ve aromatik bitki yetiştiriciliği, süs bitkisi yetiştiriciliği, mantar ve misel üretimi, arıcılık, zanaatkarlık ve katma değerli ürünler, kırsal turizm, su ürünleri yetiştiriciliği, makine parkları, yenilenebilir enerji kaynaklarından elektrik üretimi) sektörleri kapsamında yapılacak yatırımlar için 21.12.2017 tarihinde yayımlanan Başvuru Çağrı İlanı ile başlamıştır.? dedi. 

Çiftlik Faaliyetlerinin Çeşitlendirilmesi projelerinin kabulünün 12 Şubat-15 Mart 2018 tarihleri arasında yapılacağını belirten Valimiz Sayın Osman Kaymak açıklamasının devamında, ?Bu kapsamda tıbbi ve aromatik bitki yetiştiriciliği, süs bitkisi yetiştiriciliği, mantar ve misel üretimi, arıcılık, zanaatkarlık ve katma değerli ürünler, kırsal turizm, su ürünleri yetiştiriciliği, makine parkları, yenilenebilir enerji kaynaklarından elektrik üretimi sektörlerinde yapılacak yatırımlara 87,2 Milyon Avro hibe desteği verilecektir. 

Hayvancılık projelerinin kabulü 1 Mart-2 Nisan 2018 tarihleri arasında yapılacaktır. Bu kapsamda süt üreten işletmeler, kırmızı et üreten işletmeler, hindi ve kaz yetiştiriciliği, yumurta üreten işletmeler sektörlerinde yapılacak yatırımlara 164,7 Milyon Avro hibe desteği verilecektir. 

Vatandaşlarımızı hibe desteği alabilecekleri sektörler ve yapabilecekleri yatırımlar hakkında bilgi almak ve açılan başvuru çağrı döneminde proje sunmak üzere TKDK Samsun İl Koordinatörlüğüne davet ediyoruz.? dedi.