Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

75´LİLER 44. YILDA YİNE BERABER

75´LİLER 44. YILDA YİNE BERABER

Terme Lisesi 1975 mezunları 44. yılda yine bir araya geldiler. 2012 yılından beri gelenekselleşen buluşmalarında hasret ve sevgiyle birbirlerine sarıldılar.

Terme Lisesi 1975 mezunları 44. yılda yine bir araya geldiler. 2012 yılından beri gelenekselleşen buluşmalarında hasret ve sevgiyle birbirlerine sarıldılar.

Samsun Şehir Kulübünde 23 Haziran 2019 Pazar günü saat 19.00´da yapılan buluşma törenine Terme, Samsun, diğer yakın il ve ilçelerden katılanlar olduğu gibi uzak illerden (Antalya, Ankara, İstanbul) ve yurtdışından da (Almanya) gelenler oldu.
2012 Ağustos ayında 37. Yılında) gerçekleşen ilk buluşmadan bu güne kadar olan buluşmalara rutin olarak katılanların yanı sıra bu yıl ilk kez iştirak edenler ayrı bir heyecan taşıyorlardı.

Törene, öğretmenlerden; Semra Öztürk, Rahmi Balaban, Remzi Özçelik, Dursun Şolt, Yıldız Başar katıldı. Öğrencilerle birlikte gelen yakınlarıyla toplam doksan iki (92) kişinin birlikte olduğu toplantıya ilk kez katılan, Halil Akdağ, Candan Özeren Kaya, Ayhan Bülbül, İsmet Aydın, Hasan Aksuoğlu, Zekai Cengiz Demirtürk geceye renk kattılar. Daha önce beraber olamadıkları için üzgün olduklarını belirterek bundan sonrakiler için sağlıklı oldukları müddetçe mutlaka katılacaklarını söylediler.


Program, başkan Hüseyin Bülbül´ün açılış konuşmasıyla başladı. Yitirdiğimiz öğretmen ve arkadaşların anılması, İsa Karataş´ın hazırladığı ´Dünden Bugüne 75´liler´´ slaytı ile devam etti. Ardından yemekler yenildi, sohbetler edildi.


Yemek sonrası sanatçı arkadaşlardan müzik resitali sunuldu. Sahneye davet edilen Fevkiye Özden Bayar, Seniha Sevindik Cengizhan, Nahide Dinler Şahin, Sebahattin Hafızoğlu, Hakan Korkmaz güzel sesleriyle 75´lileri coşturdu.


Programa yeni katılan öğretmen ve arkadaşlardan bir kaçı duygularını dile getiren konuşmalar yaptılar. Öğretmen ve öğrencilerin mutlulukları gözlerinden okunuyordu.


Söz verdikleri halde mazeretleri nedeniyle gelemeyen öğretmen ve arkadaşlar canlı telefon bağlantısıyla programa iştirak ederek duygusal anlar yaşattılar.


Gecenin ilerleyen saatlerinde müzik eşliğinde eğlencelerden sonra 44. yıl pastası kesildi. Yenildi. Sohbetler koyulaştı.


Başkan Hüseyin Bülbül, yönetimdeki arkadaşları İsa Karataş, Esma Bolat Ercan, Alaattin Bacacı, Cemal Akyazı, Zekai Altunpala çalışmalarından dolayı teşekkür etti. Ayrıca 75´lilerin ağırlandığı mekanı bize hazırlatan Leyla Çavuşoğlu Usluer ve mekanı işleten Gevher ve Eyüp Güler´e, basın temsilcilerine de ayrı ayrı teşekkürlerini bildirerek programı sonlandırırken, gelecek yıllarda tekrar buluşmak dileğiyle vedalaştılar.