Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

8 MART´TA KADINLAR UNUTULMADI

8 MART´TA KADINLAR UNUTULMADI

erme Esnaf ve Sanatkarlar Odası´nın düzenlediği Dünya Kadınlar Günü etkinliği büyük ilgi gördü.

Terme Esnaf ve Sanatkarlar Odası tarafından Termeli bayanlara 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar gününe özel, Yerel sanatçılar eşliğinde konser düzenlendi.
Büyük Atlas Düğün Salonunda, 6 Mart Pazar günü düzenlenen konsere, Kaymakam İlyas Gün, Belediye Başkanvekili Nebile Buzdan, Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Barış Aktepe, Terme Belediye Başkanı Şenol Kul´un eşi Nuran Kul ve çok sayıda Termeli Bayanlar katıldı.
Programın açılış konuşmasını yapan Terme Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Barış Aktepe, ?Tüm kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü kutluyorum. Tüm kadınlar bizlerin baş tacıdır. Odamıza kayıtlı olan kendini kanıtlamış kadın esnafların e Termeli kadınların bu özel günlerini kutlamak için bu etkinliği düzenledik. Onlarda kendi günlerinde doyasıya eğlenerek, kendilerini özel hissettirebildiysek ne mutlu bize. Kadına şiddet haberlerinin her geçen gün arttığı bu günlerde kadına şiddeti kınıyor ve duyduklarımızı üzüntüyle karşılıyoruz. Bu günün anlamına binaen tüm kadınların kadınlar günü kutlu olsun? dedi.

?KADINLAR SEVGİ
GÖRDÜKÇE
VERİMLİ OLUR?
?Toplumumuzun temel taşı olan kadınlarımız, sadece bir gün değil her gün bizim için değerlidir.? diyen Terme Kaymakamı İlyas Gün ?Böyle bir gün olduysa bunu yaşatmalı, anlamalı, hatırlamalıyız. İlçede bunu organize etmeliyiz. Sivil toplum kuruluşlarından Esnaf Odası ve Büyük Atlas Şirketinin böyle bir etkinlik düzenlemesi bizi memnum etti. Kadınlarımız hak ettiği sevgiyi gördüğü müddetçe verimli olabilir. Onlara hak ettiği değeri göstermeliyiz.? diyerek kadınlar gününü kutladı.

Belediye Başkanvekili Nebile Buzdan ise "İşleri dolayısıyla ilçe dışında bulunan Belediye Başkanı Sayın Şenol Kul beyefendinin 8 Mart Dünya Kadınlar Gününüzü kutladığını belirtir, sevgi, saygı ve selamlarını iletirim. Ben şuanda belediye başkanlığını ´vekil´ olarak yürütmekteyim. Bu da gösteriyor ki bütün kadınlar istedikleri takdirde istedikleri makamlarda kendilerine yer bulabiliyorlar. Sizler her zaman bu makamlara layıksınız. Yeter ki isteyin, çalışın ve çaba gösterin. Bu tüm kadınların hakkıdır. Günümüzde kadın erkek eşitliği vardır."dedi.


KADINA ŞİDDET
NESLİ YOK EDER
Yerel sanatçıların sahne almasıyla Termeli bayanlar gönüllerince eğlendi.
Programa katılan kadınlar, ülkemizde son günlerde kadına yapılan şiddeti kınadıklarını belirterek, ?Kadına şiddet nesli yok eder. Son günlerde kadın cinayetleri, taciz ve tecavüzler her geçen gün artıyor. Ağır cezalar getirerek devletin buna çözüm bulması gerekiyor. Kadına karşı şiddete hep beraber hayır diyoruz.?dediler.
Kendileri için düzenlenen programdan duydukları memnuni-yeti dile getiren kadınlar emeği geçen herkese teşekkür etti.