Bugün, 28 Nisan 2024 Pazar

85. YILINDA SAYGI ÖZLEM VE MİNNETLE ANILDI

85. YILINDA SAYGI ÖZLEM VE MİNNETLE ANILDI

Gazi Mustafa Kemal Atatürk, vefatının 85. yılında Terme’de törenle anıldı.

 Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ebediyete intikalinin 85. yılında tüm yurtta olduğu gibi Terme'de de saygı, özlem ve minnetle anıldı.
Terme Cumhuriyet ve 15 Temmuz Milli İrade Meydanı’nda Atatürk Anıtına çelenklerin sunumuyla başlayan program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Belediye Kültür Merkezi'nde devam etti.  
Programın sunuculuğunu Terme Nazmiye Ünal Soğancı Ortaokulu Türkçe öğretmeni Pınar Şen’in yaptı.    
Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı, Terme Nazmiye Ünal Soğancı Ortaokulu Türkçe öğretmeni Elif Şahin yaptı. 
Şahin konuşmasında, “Hayatının en son anına kadar ülkesine hizmet etmiş olan büyük devlet adamı Mustafa Kemal Atatürk’ün ölümsüzlüğe geçişinin 85. yıl dönümünü saygı, sevgi ve rahmetle anıyoruz. O hep milletine güvendi ve ona inandı. Tarihde büyük devletler kuran, tarihe yön veren, tarihi okumaktan çok yazmayı seven ve yüksek bir medeniyet seviyesine sahip olmuş Türk Milletinin büyüklüğüne inanmış ve Türklüğü ile hep gurur duymuştur. Kahramanlık, vatan sevgisi, bilim ve fene bağlılık, sanata değer verme gibi üstün özelliklere sahip yüce Türk ulusunun çağdaş dünya içinde yer alacağına inandı ve bunun için çabaladı. Atatürk toplumun her kesimini kucaklayan bir halk adamıydı. Köylüye, askere, polise, öğretmene, sanatçıya, supocuya, kadına, çocuka ve gençlere kısaca toplumun bütün kesimine değer vermiş ve destek olmuştur. O bir halk adamı diyoruz; çünkü hep halkı için uğraşmış, halktan birisi gibi davranmıştır. Bu düşüncelerle büyük Atatürk’ü edebiyete intikalinin 85, yıl dönümünde bir kez daha rahmet ve minnetle anıyoruz.”dedi.  
Konuşmaların ardından, Terme Nazmiye Ünal Soğancı Ortaokulu  öğrencilerinden Nihan Kır, “Gidiyor”, Umut Çınar Çamlıoğlu, “Mustafa Kemaller Tükenmez” adlı şiirlerini okudular. 
Öğrenciler tarafından hazırlanan oratoryo gösterisi protokol üyeleri ve katılımcılar tarafından büyük ilgi ile izlendi.     
10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü münasebetiyle İlçemizde düzenlenen “Atatürk ve Vatan Sevgisi” konulu  şiir, kompozisyon ve resim yarışmalarında dereceye giren öğrencilere protokol üyeleri tarafından ödülleri takdim edildi. İlk, Orta ve Liseler arasında şiir, kompozisyon ve resim yarışmalarında dereceye giren öğrenciler şu şekilde;  
Resim yarışmasında; 1. Ahmet Ersoy İlkokulu öğrencisi Elif Nilgün Eralp, 2. Ahmet Ersoy İlkokulu öğrencisi Ertuğrul Tumrut, 3. Fatih İlkokulu öğrencisi Cemre Çiftçi. 
Şiir yarışmasında; 1. Muratlı Ortaokulu öğrencisi Leman Demir, 2. Anafartalar Ortaokulu öğrencisi Sümeyye Aydın, 3. Sakarlı Ortaokulu öğrencisi Havvanur Aksoy. 
Komposizyon yarışmasında; 1. Karadeniz Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi  öğrencisi Elif Özdemir, 2. Bülent Çavuşoğlu Anadolu Lisesi öğrencisi Bilge Hatun Pekşen, 3. Cumhuriyet Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencisi Rabia Melek Aslan.
Nazmiye Ünal Soğancı Ortaokulu öğrencileri tarafından hazırlanan resim sergisinin protokol üyeleri tarafından açılması ve sergilenmesi ile program sona erdi.
Programa; Terme Kaymakamı Metin Maytalman, Kaymakam Refiki İbrahim Cesur, Terme Belediye Başkanı Ali Kılıç, Terme Cumhuriyet Başsavcısı Seçkin Şahan, İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Eren Dede, İlçe Emniyet Müdürü Ahmet Yıldız, İlçe Müftüsü Ömer Ergül, İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Rahman Köse, İlçe Tarım ve Orman Müdürü Tuncay Demir, İlçe Sağlık Müdürü Murat Başeskioğlu, siyasi parti temsilcileri, STK temsilcileri, öğretmen, öğrenci ve çok sayıda vatandaş katıldı. Hbr: Berkan KARAPIÇAK