Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

90 BİN CAMİDE MEHMETÇİK İÇİN ZAFER DUASI EDİLDİ

90 BİN CAMİDE MEHMETÇİK İÇİN ZAFER DUASI EDİLDİ

Türk Silahlı Kuvvetlerinin başlattığı Bahar Kalkanı Harekatı'nın zaferle sonuçlanması için tüm camilerde sabah namazında Fetih Suresi okundu, ardından milletimiz ve Mehmetçiğimiz için dualar edildi

Türk Silahlı Kuvvetlerinin 27 Şubat’ta İdlib'deki menfur saldırıyı müteakip başlattığı Bahar Kalkanı Harekatı'nın zaferle sonuçlanması için yurt genelinde tüm camilerde sabah namazında Fetih Suresi okundu, ardından milletimiz ve Mehmetçiğimiz için dualar edildi.

Hacı Bayram Camii'nde gerçekleştirilen programa, TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş katıldı.

Programda sabah namazı öncesi Fetih Suresi’nden ayetler okuyan Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, sabah namazını kıldırdıktan sonra Mehmetçik için dua etti.

Başkan Erbaş, duasında şu niyazda bulundu:

“Allahım, vatanımızın güvenliği, milletimizin huzuru, bölgemizde barış ve selametin temini için kahraman güvenlik güçlerimizin, şanlı ordumuzun başlattığı harekatını hayırlı eyle; şanlı ordumuza nusretinle, kudretinle yardıma muvaffak eyle!

Allahım, hani Bedir'de Peygamber Efendimiz, ’Ya Rabbi, İslam'ın bu ordusuna yardım eyle, Sana iman eden bir avuç mücahidi muzaffer eyle’ diye dua etmişti ve Sen binlerce melekle yardım ettiğini müjdelemiştin. Ya Rabbi, şuanda yine alem-i İslam'ın her köşesini işgale yeltenen zalim ve zorba güçlerin planlarına karşı milletimizin ve bölgemizin huzuru, ümmetin onuru için mukaddesat uğruna mücadele eden ordumuza Bedir’de yaptığın gibi meleklerinle yardım eyle, nusretini göster, kudretinle muktedir eyle Allahım.

Ya Rabbelalemin, asırlardır yüce dinimiz İslam'ın yolunda, insanlığa hizmet eden, çaresizlerin umudu, mazlumların sığınağı, kimsesizlerin hamisi olan aziz milletimizi ilelebet payidar eyle. Allahım, İslam'ın izzetine uygun davranmayı, her türlü kötülüğün, haksızlık ve zulmün karşısında durmayı, bütün mazlumların, muhacirlerin, gariplerin, yetim ve kimsesizlerin hep yanında olmayı bizlere nasip eyle. Bu uğurda bize güç ver, bizi bu bilinçten ayırma Allahım.

Ya Rabbi, milletimizin bekasını sarsacak, huzur ve kardeşliğimizi bozacak, her türlü dahili ve harici düşmanlardan memleketimizi halas ve emin eyle. Ya Rab, her türlü fitne ve fesada, hile ve tuzağa karşı bizlere feraset ve basiret ihsan eyle. Allahım, çeşitli bahanelerle ülkemizi zayıf düşürmeye çalışanlara, istiklal ve istikbalimize kast edenlere, varlığımıza ve vatanımıza göz dikenlere fırsat verme. Zalimlerin, hainlerin, kafirlerin kurdukları tuzakları kendi başlarına makus eyle Allahım.

Ya Rab, birlik ve beraberliğimizi, huzur ve kardeşliğimizi daim ve baki eyle. Bölünüp parçalanmaktan, dağılıp bozulmaktan, ayrılığa düşüp güçsüz kalmaktan bizleri muhafaza eyle Allahım!”