Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

95. ZAFER COŞKUSU

95. ZAFER COŞKUSU

30 Ağustos Zafer Bayramı´nın 95. yıl dönümü tüm yurtta olduğu gibi Terme´de de coşku içinde kutlandı.


Sunuculuğunu Darüşşifa Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni Yılmaz İmanlık´ın yaptığı kutlama programı saat 09. 00´da Cumhuriyet Meydan´ında başladı.
Törene; Terme Kaymakamı Emin Alıcı, Garnizon Komutanı Personel Yüzbaşı Erkan Boz, Terme Belediye Başkanı Şenol Kul,Terme Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Sezai Uzun, Milli Eğitim Müdürü Özer Ersoy başta olmak üzere, daire amirleri, okul idarecileri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.
Atatürk Anıtı´na çelenklerin sunulmasının ardından saygı duruşunda bulunularak İstiklal Marşı okundu.
Daha sonra Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan´ın 30 Ağustos Zaferi ile ilgili mesajı okundu.
Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapan Garnizon Komutanı Personel Yüzbaşı Erkan Boz konuşmasında ?En zor şartlarda ülkesini, zulümden, felaket ve sıkıntılardan kurtarmış olan Türk Silahlı Kuvvetleri, çağın ihtiyaç duyduğu niteliklerle donanmış olarak yurdunu ve ulusunu iç ve dış her türlü tehlikeye karşı koruma ve kollama görevini hiçbir fedakarlıktan kaçınmadan yerine getirmektedir.
Türk Silahlı Kuvvetleri arkasında Yüce Türk ulusundan aldığı destekle; bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da Anayasada kendisine verilen hak, görev ve yetkiler dahilinde, üniter devlet ve ulus kimliğinden taviz vermeden Türkiye Cumhuriyetinin Bölünmez Bütünlüğü ve Bekası için yorulmadan çalışmaya devam edecektir.? dedi.
Terme Bülent Çavuşoğlu Anadolu Lisesi öğrencisi Fatmanur Uzunca´nın okuduğu ?30 Ağustos? isimli dinleyicilerden alkış aldı.
Tören daha sonra Kaymakamlık Makamındaki tebriklerle devam etti.
Hbr: Nazan ŞENTEPE İŞLER