Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

96. YILDÖNÜMÜ ETKİNLİKLERLE KUTLANDI

96. YILDÖNÜMÜ  ETKİNLİKLERLE KUTLANDI

İstiklal Marşının kabulünün 96 yıldönümü ve Mehmet Akif Ersoy´u anmak amacıyla Mehmet Akif Ersoy Anadolu Lisesi tarafından hazırlanan program 13 Mart Pazartesi günü saat 10.00´da Terme Belediye Kültür Merkezi Salonunda sunuldu.

Mehmet Akif Ersoy Anadolu Lisesinin hazırlayıp sunduğu program, saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasından sonra okul müdürü Çakır Ahmet Bilgin´in günün anlam ve önemini belirten konuşmasıyla devam etti. Okul Müdürü, ?bu marş, Türk milleti olarak özgürlüğümüze ne kadar düşkün olduğumuzun belgesidir.? dedi.
Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni Ahmet Sezgin´in, Mehmet Akif Ersoy ve İstiklal Marşının yazılışı konusunda yaptığı konuşma ile devam eden program, ilkokul ve ortaokul öğrencileri arasında yapılan yarışmada dereceye giren öğrencilerin İstiklal Marşını okumalarıyla devam etti. İlkokul ve ortaokul öğrencileri arasında yapılan İstiklal Marşını güzel okuma yarışması ile lise öğrencileri arasında yapılan Mehmet Akif Ersoy´un şiirlerini güzel okuma yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.
Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni Şenol Yılmaz tarafından hazırlanan İstiklal Marşı oratoryosunun ardından program sona erdi. 1683 Viyana bozgunundan başlayarak Balkanlar, Arnavutluk, Trablus, Mısır, Hicaz, Mekke, Kırım, Irak, Suriye gibi Osmanlı topraklarının bir bir elimizden çıkışı ve Anadolu´nun işgalinin ardından Mustafa Kemal öncülüğünde Samsun´dan başlayan kurtuluş mücadelesi oratoryo ile anlatıldı.
Sunuculuğunu Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni Meral Çelik´in yaptığı programa İlçe Kaymakamı Emin Alıcı, daire amirleri, okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.