Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

98. YILI COŞKUYLA KUTLANDI

98. YILI COŞKUYLA KUTLANDI

Tüm yurtta olduğu gibi Terme´de de 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı`nın 98.yıldö-nümü büyük bir coşkuyla kutlandı.

Terme´de 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı`nın 98.yıldönümü kutlamaları renkli görüntülere sahne oldu.
Program, Terme Cumhuriyet ve 15 Temmuz Milli İrade Meydanında Atatürk Anıtına Milli Eğitim Müdürü Özer Ersoy`un çelenk sunumu saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başladı.
Terme Cumhuriyet ve Milli İrade Meydanının ardındaki programdan sonra öğrenciler bir günlüğüne Kaymakam Emin Alıcı´nın koltuğuna oturarak Terme´nin eksiklikleri ve bu eksikliklerin giderilmesi için yapılması gerekenler hakkında bilgiler verdi.
Daha sonra program Ahmet Ersoy Ortaokulunda devam etti. Programın sunuculuğunu Ahmet Ersoy İlkokulu sınıf öğretmeni Serpil Ertürk yaparken günün anlam ve önemini belirten konuşmayı okul öğrencisi Hatice Ebrar Alemdar yaptı.
Öğrenci Konuşmasının ardından Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz´ın 23 Nisan mesajının okunması ile devam eden programın açılış konuşmasını İlçe Milli Eğitim Müdürü Özer Ersoy yaptı.
Ersoy konuşmasında, ?23 Nisan 1920, Cumhuriyet yolunda atılmış en büyük adımdır. Devletimizin yönetim sisteminde bu tarihle başlayan büyük değişim, 29 Ekim 1923`te Cumhuriyetin ilanı ile sonuçlanarak, Türk milletinin ufku açılmıştır. Cumhuriyetimizin en önemli kuruluş felsefesi olan Egemenlik Kayıtsız Şartsız Milletindir sözünün anlam ve önemini çok iyi kavramış bir millet olarak, gelecek nesillerimize daha modern bir Türkiye bırakacağımızdan hiç şüphem yoktur. Ülkemize ve yarının büyükleri olacak çocuklarımıza en temel görevimiz budur. Tüm öğrencilerimizin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlu olsun.?dedi.
Konuşmaların ardından program öğrenciler tarafından 23 Nisanla ilgili şiirlerin okunması ve çeşitli dallarda oynan oyunlar ile devam etti.
İlk olarak Halk oyunları öğreticisi Erol Alan´ın yönetmeliğinde Artvin ve Samsun yöresi halk oyunları gösterisi vatandaşlar tarafından büyük alkış toplarken okul öğrencileri tarafından hazırlanan çeşitli etkinliklerde vatandaşların büyük beğenisini kazandı.
Program çeşitli dallarda dereceye giren öğrencilere ödüllerinin protokol üyeleri tarafından takdim edilmesi ile devam etti.
Programa; Terme Kaymakamı Emin Alıcı, Terme Belediye Başkanı Şenol Kul, Cumhuriyet Başsavcısı Muhammed Yasin Başbay, İlçe Emniyet Müdürü Murat Elkılıç, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Talip Sevim, Askerlik Şubesi Başkanı Personel Yüzbaşı Erkan Boz, İlçe Milli Eğitim Müdürü Özer Ersoy ve İlçe Milli Eğitim Şube müdürleri, Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Halil Seyrekli, öğretmen, öğrenci, veli ve çok sayıda vatandaş katıldı. Hbr: Burak KARAPIÇAK