Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

24 KASIM ÖĞRETMENLER GÜNÜ KUTLANDI

 24 KASIM ÖĞRETMENLER GÜNÜ KUTLANDI

Terme’de 24 Kasım öğretmenler günü Saat 09.30'da Terme Cumhuriyet ve 15 Temmuz Milli İrade Meydanında Atatürk Anıtına Milli Eğitim Müdürlüğü çelenginin sunumuyla başladı.

    Terme’de 24 Kasım öğretmenler günü Saat 09.30'da Terme Cumhuriyet ve 15 Temmuz Milli İrade Meydanında Atatürk Anıtına Milli Eğitim Müdürlüğü çelenginin sunumuyla başladı. Daha sonra program saat 10.00'da Karadeniz Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi konferans salonunda devam etti. 
    Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni Yılmaz İmanlık ile Pazarlama Alanı Öğretmeni İdil Fitnet Erdoğan'ın sunuculuğunu yaptığı programa; Kaymakam Metin Maytalman, Belediye Başkanı Ali Kılıç, Cumhuriyet Başsavcısı Seçkin Şahan, Milli Eğitim Müdürü Özer Ersoy, siyasi parti ilçe başkanları, sivil toplum kuruluşları ile çok sayıda öğretmenler ve öğrenciler katıldı.
    Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan programda günün anlam ve önemini belirten konuşmayı okul müdürü Mustafa Baş yaptı. 
    Baş, konuşmasında şöyle dedi: “Yüce Kitabımız Kur'an 'Oku!' emiri ile başlamıştır. İnsanlığın en kıymetli öğretmeni olan Sevgili Peygamberimiz “İlim Çin'de dahi olsa onu alınız.” “İlim öğrenmek, kadın-erkek her Müslümana farzdır.” Sözleri öğrenmenin ve öğretmenin değerini ifade etmektedir. Bundan dolayıdır ki biz öğretmenler, üzerimizdeki ağır sorumluluğun bilinci ile hareket etmeli, mesleğimizi en güzel bir şekilde yerine getirmeye gayret etmeliyiz.
       Öğretmen çok iyi bilir ki, sevgi olmadan bu mesleğin ideal bir şekilde yapılması mümkün değildir. Öğretmenlerini sevme oranına göre çocuklarımız eğitim öğretimde başarı göstermektedir. Kalbimizde öğrencilerimize duyduğumuz sevgi, onların eğitim öğretim bakımından gelişmesini, kişiliklerinin oluşumunu sağlayan en temel kavramdır. Kısaca sevgi öğretmenlik mesleğinin özüdür.
        Öğretmen, öğrencilerine ve bütün topluma aydınlanmada liderlik yapma misyonunun sahibidir. Bu nedenle sürekli kendini geliştirmeli, yenilikleri yakından takip etmeli, mesleğinin onurunu ve şerefini her zaman korumalıdır. Bizim her halimiz saygınlığımızı arttırmalıdır.
        Devletimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün vecizeleri ile sözlerimi tamamlamak istiyorum.
    “Dünyanın her tarafında öğretmenler insan topluluğunun en özverili ve saygıdeğer unsurlarıdır.”
    “Öğretmenler; Yeni nesli, Cumhuriyetin fedakâr öğretmen ve eğitimcilerini, sizler yetiştireceksiniz ve yeni nesil, sizin eseriniz olacaktır…”
       Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni Meliha Saygılı'nın “Dünyanın Bütün Çiçekleri” şiirini seslendirmesinin ardından 10. sınıf öğrencisi Edanur Sağlam “Seninle Her Mevsim Bahar Öğretmenim” isimli şiiri okudu. Yine 10. sınıf öğrencileri tarafından hazırlanan “Ben Öğretmen Olmak İstiyorum” isimli Oratoryo izleyicilerden büyük beğeni aldı.
     Şehit öğretmenlerin hayat hikâyesini anlatan video gösterisi ile duygusal anlar yaşandı.
     Bu yıl emekli olan öğretmenler Ahmet Ali Ceviz, Kani Başar, Mustafa Seçkiner, Soyal Dede ile Yusuf Akyazı'ya Kaymakam Metin Maytalman tarafından “Hizmet Şeref Belgesi” takdim edildi.
   Daha sonra ödül törenine geçildi.
   İlçede öğretmenler arası anı yazma yarışmasında birinci olan Seda Aykül (Söğütlü Ortaokulu), ikinci olan Yılmaz İmanlık (Karadeniz MTAL), üçüncü olan Nazmi Kılıç'a (Atatürk İlkokulu) ödülleri Kaymakam Metin Maytalman tarafından verildi.
    Öğrenciler arasında “öğretmen sevgisi” konulu kompozisyon yarışmasında birinci olan Meryem Kan'a (Kozluk OMV Fen Lisesi) Belediye Başkanı Ali Kılıç tarafından, şiir yarışmasında birinci olan Elif Naz Uzun'a (Muratlı İmam Hatip Ortaokulu) Cumhuriyet Başsavcısı Seçkin Şahan tarafından, resim yarışmasında birinci olan Büşra Özkan'a (Geçmiş İlkokulu) İlçe Milli Eğitim Müdürü Özer Ersoy tarafından ödülleri verildi. 
     Tören sonunda Terme Ticaret ve Sanayi Odası ile MHP Terme İlçe Başkanlığı tarafından öğretmenlere çiçek takdim edildi.