Bugün, 2 Mayıs 2024 Perşembe

AHMET SEZGİN ÜNYE/ERENYURT ORTAOKULU'NDA

 AHMET SEZGİN ÜNYE/ERENYURT ORTAOKULU

Eğitimci-Yazar Ahmet Sezgin; Ünye/Erenyurt Ortaokulu öğrencilerine 18 Ekim 2019 Cuma günü “Okuma Sevgisi ve Şahsiyet” konulu bir seminer verdi.

  
    Ahmet Sezgin; seminerde öğrencilere 1970'li yıllarda elektriksiz bir köyde geçen çocukluğundan başlayarak öğrencilik yıllarında okuma uğrunda çektiği çilelerden, okuma aşkından bahsetti. Naile Binatlı ve Alaettin Engin isimli öğretmenlerinin okuma bilinci kazanmasındaki etkilerini, onlara duyduğu vefa duygularını paylaştı. İlkokul, ortaokul ve lise yıllarında yazdığı mektupların, hatıraların yazma yeteneğinin ortaya çıkmasında, yazmayı sevmesinde etkili olduğunu ifade etti. Çok duygulu anlar yaşanan seminer sonunda Eğitimci-Şair-Yazar Ahmet Sezgin, Necip Fazıl'ın “Sakarya Türküsü” isimli şiirini okudu. 
    M.Akif Ersoy Anadolu Lisesi Edebiyat Öğretmeni Ahmet Sezgin, programla ilgili şöyle dedi: “Ünye'nin uzak bir beldesinde Erenyurt Ortaokulunda doğallıklarını muhafaza eden köy çocuklarına verdiğim seminerde öğrencilerle öğretmenlerin ilgi ve heyecanı muhteşemdi. Çok mutlu oldum, umutlandım. Bizi bu çok anlamlı seminere davet eden Adil Tekin isimli çok kıymetli eski öğrencime; şahsımıza teşekkür plaketi takdim eden Okul Müdürü Miraç Ergin Hocama; bizleri yürekten dinleyen değerli meslektaşlarıma ve sevgili öğrencilere çok teşekkür ederim.”dedi.