Bugün, 29 Nisan 2024 Pazartesi

AHMET SEZGİN'İN ŞİİRİ, TSM MAKAMINDA BESTELENDİ

 AHMET SEZGİN

Eğitimci-Şair Ahmet Sezgin'in “Cemre Düşse Kalbime  O Rahmeti Anarak” isimli şiiri, Müzikolog- Bestekâr Özdemir Hafızoğlu tarafından kürdili-hicazkâr makamında bestelenip TRT Türk Sanat Müziği Repertuar gönderildi.

    Gazetemiz yazarlarından Eğitimci-Şair Ahmet Sezgin'in “Cemre Düşse Kalbime  O Rahmeti Anarak” isimli şiiri, Müzikolog- Bestekâr Özdemir Hafızoğlu tarafından kürdili-hicazkâr makamında bestelenip TRT Türk Sanat Müziği Repertuar Kuruluna  gönderildi.
         Şair-Yazar Ahmet Sezgin, şiirinin bestelenmesiyle ilgili şöyle dedi: “Karadeniz Teknik Üniversitesi Fatih Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Öğretim Görevlisi-Yazar- Koro Şefi ve Bestekâr Özdemir Hafızoğlu’nun  bir şiirimizi besteleyip TRT Türk Sanat Müziği Repertuarına göndermiş olmasından çok büyük bir mutluluk ve onur duydum. İnşallah bir gün icra edilişine de şahit olup zevkle dinlemek nasip olur. Türkiye'de Türk sanat müziği beste yarışmalarında birçok ödüller alan çok kıymetli Bestekâr Özdemir Hafızoğlu Hocama şiirimizi bestelemeye lâyık bulup kanatlandırmış olmasından dolayı çok teşekkür eder, nice güzel bestelere imza atarak Türk müziğine ve kültürüne uzun yıllar hizmet etmesini Allah'tan niyaz ederim.”
    Biz de Terme Bilgi Gazetesi olarak çok değerli yazarımız Ahmet Sezgin Hocamızı yürekten tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.