Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

BAŞKAN AKSU :SAMSUN İÇİN BÜYÜK FIRSAT

 BAŞKAN AKSU :SAMSUN İÇİN BÜYÜK FIRSAT

AK Parti Samsun İl Başkanı Ersan Aksu, ihracat tabanını genişletmek için Ticaret Bakanlığı tarafından başlatılan "81 İlde İhracata İlk Adım Programı'nda 5 pilot ilden biri seçilen Samsun'un ihracatın merkez illerinden biri olmaya

Hem Samsun'un hem de Türkiye'nin ihracat ağını genişletmeyi amaçlayan programın başlayacak olmasından dolayı çok mutlu olduklarını ifade eden Başkan Ersan Aksu, "5 pilot ilden biri seçilmesi dolayısıyla Samsun, programda çok özel bir yere sahip. Samsun'un program dahilinde pilot il olarak özellikli ve öncelikli yer edinmesi firmalarımız gibi bizleride hem gururlandırdı hem de çok mutlu etti. İlimizde dünyanın dört bir yanına ihracat yapan önemli sanayi kuruluşları var. Bunun yanında henüz ihracat yapmamış fakat ihracat potansiyeli olan firmalarımızın da sayısı fazla. Dolayısıyla "81 İlde İhracata İlk Adım Programı" şehrimizdeki ihracat yapmamış firmalar için çok önemli bir proje. Firmalarımız ilk ihracatlarını yaparak dünya piyayasına adım atmış olacaklar. Tabi bu programın hayata geçmesinin çok büyük kazanımları olacaktır. Samsun ve ülke ekonomisine katkısının yanı sıra istihdam açısından da önemli bir kapı açılmasını bekliyoruz. Çünkü ihracat hacminin genişlemesiyle firmalarımız, sürecin devamında yeni istihdam alanı oluşturabilir, pek çok vatandaşımıza iş olanağı sağlayabilir" dedi. 

Devletin, çeşitli kriterlere uygun olarak tespit edilen ve programa katılan, ihracata ilk adımı atacak firmaların yanında olacağını, Ticaret Bakanlığı'nın sunduğu tüm fırsatlardan firmaların yararlanabildiğini vurgulayan Aksu, "Samsun'da ihracat potansiyeli olan tüm firmalarımızın ihracatçı olması arzusu içerisindeyiz. Bu süreçte Ticaret Bakanlığımız tarafından ihracat potansiyeli olan firmalara çeşitli hizmetler sunulacak. Güçlü iletişimle firmaların ihracata hazır hale gelmesi için ihtiyaçları tespit edilecek. Her firmaya özel projeler hazırlanıp, bir anlamda firmalara danışmanlık hizmeti verilecek. 
Firmalarımızın ilk adımı atmalarının ardından ihracatı sürdürülebilir hale getirmesini temenni ediyoruz. İhracat yapan firma sayısı arttıkça şehrimiz ve ülke ekonomimize kazanım ivme kazanacaktır. Samsun, bu fırsatı çok iyi değerlendirecektir. Cumhurbaşkanımız, Genel Başkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan'a, Ticaret Bakanımız Sn. Ruhsar Pekcan'a teşekkür ediyorum, ekonomimize önemli kaktı sağlayacak programın ülkemize, milletimize, şehrimize ve iş dünyamıza hayırlı olmasını temenni ediyorum" diye konuştu.