Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

ENGELLİLER GÜNÜ KUTLANDI

 ENGELLİLER GÜNÜ KUTLANDI

3 Aralık Dünya Engelliler Günü münasebetiyle, Terme Engelliler Derneği tarafından hazırlanan programda, engelliler eğlenceli bir gün geçirdi.

Terme Engelliler Derneği tarafından 3 Aralık Dünya Engelliler Günü etkinlikleri kapsamında, 14 Aralık 2014 Pazar günü Terme Kapalı Spor Salonunda kutlama programı yapıldı.

Programa Kaymakam İlyas Gün, Belediye Başkanı Şenol Kul, Ak Parti İlçe Başkanı Av. Ali Kılıç ve yönetim kurulu üyeleri, Terme Müftüsü Recep Apaydın, AVTER Genel Müdürü Haluk Tan, Terme Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Barış Aktepe, OMV Halkla ilişkiler Müdürü Esin Mayaöz Ahretlikoğlu, TİAD Başkanı Muharrem Çelik, TERÇEP dönem sözcüsü Zekai Altunpala, ÇABED Başkanı Kerim Deniz, Terme Kent Konseyi Başkanı Mustafa Güler, Ünye ve
Çarşamba’dan katılan engelliler derneği üyeleri ile çok sayıda davetli katıldı.

Programda olmaktan memnun olduğunu belirterek konuşmasına başlayan Terme Kaymakamı İlyas Gün konuşma yapan Terme Kaymakamı İlyas Gün “Güzel bir beraberlik var. Kıymetli arkadaşlarımız çok güzel bir program yapmışlar. Terme engelliler derneği başkanına ve değerli yönetim kurulu üyelerine teşekkür ediyorum. Terme’de engellerin kaldırılması ve hep beraber sizlerle birlik olacağız.Daha güzel günlere kavuşacağız.” dedi.

“HEPİMİZ ENGELLİ ADAYIYIZ”
Kürsüye değneklerle gelen Terme Belediye Başkanı Şenol Kul, engelli olmanın zorluklarını vurgulayarak anlayış mesajı verdi.

2004 yılında maç turnuvasında sakatlanıp 45 gün boyunca değneklere mahkum olduğunu belirten Başkan Kul, “Bu duygunun nasıl bir şey olduğunu az çok bilirim. Bence bu toplumda en büyük engel empati olarak görüyorum. Çok güzel bir söz vardır; ‘Güzel bir ayakkabım olmadığı için çok üzüldüm ta ki ayağı olmayan birini görene kadar.’ Hepimiz sosyal sorumluluğumuzu bilmeliyiz. Bu kardeşlerimiz bizden sadaka beklemiyor, ilgi bekliyor. Terme`de eksiğimiz çok engelli kardeşlerimize her türlü yardımı yapacağız. Ama önce engelleri kafadan çıkartacağız. Türkiye`de %12 civarında engelli vatandaşımız var ama hepimiz bir engelli adayıyız bunu unutmamalıyız. 3 Aralık`la ilgili olarak Samsun`da yapılacak olan kampanyayla 10 akülü aracı size tahsis edeceğiz. Bu organizasyonda katkısı olan herkese teşekkür ediyorum.”
dedi.

İlçe Müftüsü Recep Apaydın konuşma-sında, engelli olmak konularını kıssalarla anlattı. Engelli olmanın Yüce Allah’ın katında çok kıymetli olduğunu ve bunun değerinin bilinmesi gerektiğini, Yüce Allah’ın insanlara verdiği imtihanı olduğu, sabretmek gerektiğini, bu dünyada karşılaştığımız engellerin sonunda sabredildiği takdirde mukafatlandırılacağını belitti. ‘Sıkıntılar bu dünyanın imtihamıdır.’ diyerek Bu dünyada sıkıntı çekenin ahrette mükafatlandırılacağını ayetlerle anlattı.

Programa destek veren Kaymakam İlyas Gün, Belediye Başkanı Şenol Kul, TİAD Başkanı Muharrem Çelik, Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Barış Aktepe, OMV Samsun Elektrik
Üretim San. ve Tic. A.Ş, Terme Bilgi Gazetesi imtiyaz sahibi Dilek Şentürk, Ekol Yapı Laminat Parke Musa Duran, Yaşar Makina Sanayi Mustafa Polatcan, Mekselina Cafe ve Restaurant Mahmut Kökten, Terme Halk Eğitimi Merkezi
Halk Oyunları Eğitmeni Emrah Kuvvet, Özlem Yön, Ali Şahin, Fatih Akyıldız, Emre Yazıcı’ya teşekkür ederek plaket takdim ettiler. 


“ENGELLİ KÜLTÜR MERKEZİ GEREKLİ”
Plaketini dernek başkanı Ahmet Kökten’den alan gazetemiz imtiyaz sahibi Dilek Şentürk, Terme’de engelli vatandaşların büyük sıkıntılarla karşı karşıya geldiğini belirterek, “Onların umutlarını ahrete bırakmayalım. Onlar için bir ışık da biz yakalım.”diyerek Terme’ye bir an önce Engelli Kültür Merkezi kurulmasının gerekli olduğunu belirtti.

Programda Gölcük depreminde engelli olan Fatma Altuntaş, salondaki katılımcılara hayat hikayesini anlatırken eşinin, hayat mücadelesinde büyük yardımı olduğunu belirterek, engellilerin umutlarının ahrete kaldığını sözlerine eklemeden geçmedi. Salonda Altuntaş`ın konuşması duygulu anlar yaşattı.

Program Halk Eğitim Merkezi Kuvvet Halk oyunu ekibinin gösteriler, okunan şiirlerle ve miniklerin yapmış olduğu gösterilerle son buldu.