Bugün, 5 Mayıs 2024 Pazar

“GENÇLERiMiZ KENDi iŞiNiN PATRONU OLSUNLAR”

	“GENÇLERiMiZ KENDi iŞiNiN PATRONU OLSUNLAR”

GENÇLERİN ŞEHİR TUTKUSU BENİ ÜZÜYOR

     Samsun Valisi Osman Kaymak, Çarşamba Şeker Fabrikası’nda gerçekleştirilen Organik Gübre Dağıtım töreninde geçlerle ilgili önemli konulara değindi.
    Konuşmasında, küresel iklim bozuklukları nedeniyle güneyde yapılan tarımda bazı aksaklıklar olduğunu dile getiren Vali Kaymak, “İhracatta baktığımızda Samsun 710 milyon dolar ihracat yapıyor ama ilçelerindeki ovalarının tarıma elverişli olmasına rağmen, daha çok tarım yapılması gerekirken kendi kendimize yetiyoruz. Bunu aşmalı, artık üretimi de arttırılmalı, ihracat yapmaya başlamalıyız. Organik tarım diye sürekli kulağımızda gelen bilgiler var. Bu bir trend haline geldi. Biz bunu aslında yapıyoruz ama tanıtamıyoruz. Buna istinaden burada bulunmamızın nedeni bu gidişata katkı sağlamak için 400 ton gübre dağıtımı yaparak tarıma çiftçiye üretime doğal olarak, ülke ekonomisine katkı sağlamaktır.”dedi.
    
    GENÇLERİN ŞEHİR TUTKUSU BENİ ÜZÜYOR 
    konuşmasının devamında her zaman çalışan üreten merak eden çabalayan ve yeni olan tarım için üretim için daha fazla nasıl gelişirim diyen çiftçileri daha çok sevdiğini aktaran Vali Kaymak “Özellikle gençlerin şehir tutkusu beni üzüyor. Gençlerimize tarımı sevdirmeliyiz. Gençleri, çiftçiliğe yönlendirmeliyiz. Lütfen Tarım İl Müdürlüklerine, İlçe Müdürlüklerine TKDK, DOKAP ve OKA gibi kurumlardan bilgi alıp kendilerini yetiştirmelerini ve hem kendi bütçelerine hem de ülke ekonomisine katkı da bulunmalarını bekliyorum. Gençlerimiz çiftçiliğe yöneldiği takdirde kendi işinin patronu olacaktır. Belli bir sistemin içinde yer alacak. Bu sistemin içinde yer almak çiftçileri bilinçlendiriyor. Mühendislerle veterinerlerle ve bu projelerin için de yer alarak çiftçimiz kendini geliştiriyor. Çiftçilerimiz bizim çalışanlarımızı sürekli rahatsız etsin merak etsin" diyerek konuşmasını tamamladı.