Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

İLKSAN'DA SEÇİM 19 HAZİRAN'DA

 İLKSAN

Milli Eğitim Bakanlığı ertelenen İLKSAN seçimlerinin yapılacağı tarihi belirledi.

    Milli Eğitim Bakanlığı ertelenen İLKSAN seçimlerinin yapılacağı tarihi belirledi. 
    Milli Eğitim Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğü tarafından valiliklere gönderilen 07.06.2021 tarih ve 26074042 sayılı yazıda "İlkokul Öğretmenleri Sağlık ve Sosyal Yardım Sandığı (İLKSAN) 9'uncu dönem ilçe temsilci seçimlerinin 19 Haziran 2021 Cumartesi günü, il temsilciliği seçimlerinin ise 25 Eylül 2021 Cumartesi günü yapılmasına yönelik ilgi Makam onayının bir örneği ekte gönderilmiştir." ifadelerine yer verildi.
    Bakanlık yazısı uyarınca ilçe temsilciliği seçimleri 19 Haziranda, il temsilciliği seçimleri ise 25 Eylülde yapılacak.
Türk Eğitim Sen Terme İlçe Temsilcisi, 8. Dönem Samsun İl Delegeliği yapan ve 9. Dönem tekrar İlçe Temsilciliğine aday olan Nazmi KILIÇ, “3 Nisan 2021 tarihinde yapılacak olan ancak salgın şartları nedeniyle ertelenen İLKSAN İlçe Temsilciliği seçimleri 19 Haziran 2021 tarihinde yapılacaktır. Eğitim camiasına ve İLKSAN üyelerine hayırlı olsun. Malum şartlardan dolayı Cumhurbaşkanlığı kararnamesi, Milli Eğitim ve İçişleri bakanlığının kararları doğrultusunda ileri bir tarihe ertelenen seçimler şartların elverdiği ilk tarihte yapılması düşünülüyordu. Nihayet İçişleri bakanlığı 15 Haziran sonrası bu tür seçimler için izin verince seçim için daha fazla beklemek doğru olmazdı. Seçim kararını çok doğru ve yerinde buluyoruz.
    Her işin başı sağlık ilkesinden hareketle 3 Nisan tarihine göre daha olumlu durumdayız. Aşılarımızı yaptırdık, vaka sayıları en aza indi. Pandemi şartları gereği kurallara dikkat ederek İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüzce bu seçim gerçekleşecektir. 
    İlksan üyesi değerli arkadaşlarımdan ricamız gönül rahatlığı ile gelip oylarını kullanabilirler. Gerçek sahipleri kendileri olan sandıklarına sahip çıkma sorumluluğunu yerine getirme adına seçime katılmaları kendi yararına olacaktır. 
    Hafta sonuna denk gelmesi ve pandemi şartları iradelerimizi ortaya koymamıza engel teşkil etmemelidir. 19 Haziran Cumartesi günü saat 09.00 – 17.00 arasında Terme Öğretmenevinde yapılacak seçimde İlksan üyesi arkadaşlarımın desteklerine talibim.” dedi.