Bugün, 29 Nisan 2024 Pazartesi

Kıbrıs Gazisine Son Görev

 Kıbrıs Gazisine Son Görev

Samsun`un Terme İlçesine bağlı Kozluk Mahallesinde geçirdiği kaza sonucu hayatını kaybeden 2 çocuk babası 60 yaşındaki Kıbrıs Gazisi Veysel Kara için cenaze töreni düzenlendi.

Kara’nın cenazesi ilk olarak evine getirilerek yakınlarından helallik alındı. Daha sonra cenaze Kozluk Merkez camine götürüldü. Burada ikindi namazını müteakiben kılınan cenaze namazının ardından Kozluk, aile kabristanlığına defnedildi.

 

Cenaze törenine Terme Kaymakamı Fahri Meral, Terme Belediye Başkanı Şenol Kul,  Samsun Şehit Gazileri Daire Kısmı Amiri Albay Saffet Akçin, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Samsun Şube Başkanı Ahmet Diril ve vatandaşlar katıldı.

 

Cenaze töreninde açıklamada bulunan Terme Belediye Başkanı Şenol Kul “ Bugün bu güzel vatanımızda huzurlu bir şekilde yaşayabiliyorsak bunu gazilerimize ve şehitlerimize borçluyuz. Bizim için bu vatan ne kadar kutsal ise şehitlerimiz ve gazilerimiz de o kadar kutsaldır. Bizim kalbimizin en güzel yerlerinde varlar ve olmaya devam edecekler. Başımız sağ olsun.” dedi.

 

Tören sonrasında Veysel Kara’nın tabutuna sarılı Türk bayrağı askeri görevliler tarafından eşi Ayşe Kara’ya verildi.