Bugün, 28 Nisan 2024 Pazar

MEKKE`NiN FETHi`NiN 1384. YILI

 MEKKE`NiN FETHi`NiN 1384. YILI

Terme Anadolu Gençlik Derneği 31 Aralık Çarşamba akşamı Mekke`nin Fethi”nin 1384. yılı münasebetiyle fetih ruhuna uygun bir program icra etti.

Terme Belediyesi Kültür Merkezi`nde gerçekleşen programa çok sayıda davetli katıldı. Program, Terme Anadolu İmam-Hatip Lisesi öğrencisi Abdurrahim Kökten`in Kur`an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Gecenin açılış konuşmasını yapan AGD Terme Şube Başkanı Enbiya konuşmasın-da, “İslam tarihinde bir çok fetih yapılmıştır; ancak Peygamber Efendimizin ashabıyla birlikte gerçekleştirdiği Mekke`nin Fethi daha sonraki fetihlere ışık tutması, yol göstermesi açısından müstesna bir yerdedir. Alemlere rahmet olarak gönderilmiş kutlu Peygamberimizin komutasında gerçekleşen bir fethe, gerekli önemi göstermeyenler, elbette onun insanlığa getirdiği değerlerin de çok uzağında bir anlayışa sahiptirler. Fetih, insanların sizde hayat bulmasıdır. Dünyevileşen kalplerin islamla huzura kavuşmasıdır. İslam medeniyeti için aslolan önce kalplerin fethedilmesidir. Bizler, Anadolu Gençlik Derneği mensupları bu tür programlarla manevi değerleri yükseltme gayreti içindeyiz.” şeklinde devam etti.

Açılış konuşmasının ardından Mekke`nin Fethi`ni anlatan sinevizyon gösterisi yapıldı.
Programa konuşmacı olarak katılan Eğitimci- Yazar Mecit Dönmezbilek tarihsel süreç içerisinde Mekke`nin Fethi`nin önemi ve günümüzde fetihten alınacak dersleri anlattı. Özellikle Peygamberimizin Mekke`yi fethederken göstermiş olduğu üstün siyaseti, devlet adamlığı, istişareye verdiği önem, İslamın evrenselliği, affediciliği, etkileyici bir şekilde anlatıldı. Dönmezbilek Peygambe-rimizi örnek alan, kabe ve cami merkezli bir hayat süren her Müslüman, gönülleri fethetmek için Peygamberimizin Mekke’nin fethinde uygulamış olduğu savaş stratejisini iyi anlamak ve uygulamak zorundadır.” diye devam etti.

Konuşmanın ardından 20 Aralık 2014 günü yapılan Siyer-i Nebi Yarışması`nda dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.
Programın sunuculuğunu Terme Meslek Yüksel Okulu Öğrencisi Bilal Dede yaparken Gülçiçek İlahi ve Ezgi Grubu`nun ilahi ve ezgileriyle Programa son verildi.