Bugün, 29 Nisan 2024 Pazartesi

MEKKE’NİN FETHİ’NİN 1398 YILI KUTLANDI

 MEKKE’NİN FETHİ’NİN 1398 YILI KUTLANDI

Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Terme Şubesi, ´İyiliğin Kalbinden İnsanlığın Saadetine Mekke´nin Fethi´ adlı program ve siyeri nebi yarışması ödül töreni düzenledi.

  
    Mekke´nin fethinin 1389. yılı dolayısıyla Terme Kapalı Spor Salonunda Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Terme Şubesi tarafından ´İyiliğin Kalbinden İnsanlığın Saadetine Mekke´nin Fethi´ adlı program ve siyeri nebi yarışması ödül töreni programı düzenledi.
    31 Aralık Salı akşamı Terme Spor salonunda büyük bir coşkuyla düzenlenen programa, Belediye Başkanı Av. Ali Kılıç, Saadet Partisi ilçe Başkanı Serdar Körpe, CHP İlçe Başkanı İbrahim Yavuz, MHP İlçe Başkanı Hüseyin Yüksel, Yeniden Refah Partisi İlçe Başkanı Mehmet Karademir, AK Parti, CHP, İYİ Parti ve Saadet Partisi yönetim kurulu üyeleri ile Terme Belediye meclis üyeleri, Memursen ilçe başkanı Murat Aydın, ilçemiz KYK Müdürü Fikri Sayılır, Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe müdürü Tuncay Demir, Karadeniz güzel şiir okuma 1.incisi Abdulhamit Çoban, Dünya Kuran-ı Kerimi güzel okuma 1.incisi Mutasım Billah El Asali, Türkiye ezanı güzel okuma 1.incisi Camlıca Camii Müezzini Mustafa Alphayta, konuşmacı olarak, Eğitimci, Araştırmacı, işadamı Hüseyin Karatoprak, Anadolu Gençlik Derneği yöneticileri,  Daire amirleri, okul müdürleri, ilçemiz işadamları, STK yöneticilerinin yanı sıra 2 bine yakın vatandaş katıldı.
    Saygı duruşu ve İstiklal marşının okunmasıyla başlayan program daha sonra, İstanbuldan katılan, Türkiye 1.incisi hafız, Çamlıca Camii müezzini Mustafa Alphayta’nın Kuran-ı Kerim tilaveti, Terme Anadolu Gençlik Derneği İlçe Temsilcisi Savaş Kengil’in konuşması, İsviçreden programa katılan Dünya 1.incisi hafız Mutasım Billah el Asali’nin Kuran tilaveti, Anadolu Gençlik çocuk gurubu gösterileri, Eğitimci Araştırmacı işadamı Hüseyin Karatoprak’ın konferansı, ezan, ilahi ve kasideler ile devam etti.
    Programın açılış konuşması yapan AGD Terme ilçe temsilcisi Savaş Kengil, dernek çalışmaları hakkında bilgi verdi. 
    Kengil, “Anadolu Gençlik Derneği; Güzel ahlakla kuşanmış, tüm insanlığın hayrına ve Cenabı Allah’ın rızasını kazanmaya çalışan bir nesil yetiştirmek, kötülükleri, çirkinlikleri çoğaltmak için değil, iyilikleri, güzellikleri çoğaltmak için çalışmaktadır.
    Bizim gündemimizde hak vardır, hakikat vardır, adalet vardır, merhamet vardır, vicdan vardır, iyilik vardır, güzellik vardır.
Biz hem bu şehirde hem de tüm yeryüzünde iyi ve güzel, doğru ve faydalı ne iş varsa onların çoğalmasını istiyoruz.
    Geçlerimize her alanda milli ve manevi değerlerine bağlı yetişebilmesi için her türlü faaliyeti yapıyoruz. Her yıl olduğu gibi Siyeri nebi yarışması ile gençlerimize Resulullah’ın örnek hayatı ile buluşturmaya çalışıyoruz, yaz ve kış etkinlikleri, dini ve ilmi sohbetler, okul derslerine takviye kurslar, sosyal ve kültürel faaliyetler, Çanakkale ziyaretleri, İstanbulun fethi ziyareti, Ayasofya, İstanbul, Sarıkamış ve Diyarbakır’ın fethi programları yapılmaktadır.
    Gençlerin yanında aileler içinde sohbet ve gezi programları gibi bir çok çalışmayı özveriyle yapmaktayız.”dedi.  
    Adana'dan ilçemize gelen Eğitimci yazar işadamı Hüseyin Karatoprak programın konferansın sunumunu yaptı. 
    Karatoprak, Mekke’nin Fethi’nin gönüllerin fethi olduğunu, insalığa bir inşirah, saadet getirdiğini, bu Fethin her anından insanlığın bir ders alması gerektiğini vurgulayarak
programa katılan vatandaşlara teşekkür etti. Ayrıca herkesin hak yönü de bir niyetle bu salona geldiğini ifade eden Karatoprak, her hayrın her güzelliğin bir niyetle başladığını, amellerinde niyetlere göre olduğunu ifade etti.
    Program ardından Milli Eğitim Bakanlığı ve Anadolu Gençlik Derneği arasında yapılan protokol gereği tüm Türkiye de lise öğrencileri arasında yapılan Siyer-i Nebi yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödüllerinin takdimi ile devam etti. 
    Terme’de 571 lise öğrencisinin dahil olduğu Siyer-i Nebi yarışmalarında ilk 20'ye giren öğrenciler ödüllendirildi. 
    Terme’de ; 1. Temel Kır Kız Anadolu lisesi öğrencisi Tuğba Arslan'a 2000₺ öğrenim bursu,  
2. Kozluk OMV Fen lisesi öğrencisi Muhammet Yasin Gödek'e 1500₺ öğrenim bursu, 
3. Kozluk OMV Fen Lisesi öğrencisi Seda Nur Berlik'e 1000₺ eğitim bursu ve ilk 20 ye giren öğrencilere çeşitli hediyelerle onurlandırıldı. 
    Ayrıca yarışmaya 2 yıldır katılan ve dereceye giren görme engelli Mehmet Akif Ersoy Anadolu Lisesi öğrencisi Şulenur Kökten, peygamber sevdasıyla katıldığı yarışmanın ödülünü,  Tellioğlu Metal Sanayi yönetim kurulu başkanı işadamı Hüseyin Tellioğlu’nun elinden aldı. Hbr: Murat KILIÇ