Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

OKUR - YAZARLAR KİTAPHANEDE BULUŞTU

 OKUR - YAZARLAR KİTAPHANEDE BULUŞTU

Ülkemizde en çok okunan çocuk kitaplarından olan ‘Sessiz Sakin’in Gürültülü Maceraları’ serisinin yazarı Melih Tuğtağ 14 Ekim Pazartesi günü Kitaphane’nin gerçekleştirdiği organizasyonla çocuklar ve aileleriyle buluştu.

    Ülkemizde en çok okunan çocuk kitaplarından olan ‘Sessiz Sakin’in Gürültülü Maceraları’ serisinin yazarı Melih Tuğtağ 14 Ekim Pazartesi günü Kitaphane’nin gerçekleştirdiği organizasyonla çocuklar ve aileleriyle buluştu. 
    Yaklaşık bir buçuk saat süren etkinlik boyunca çocuklarla kitaplar üzerinden eğlenceli sohbetler yapan yazar Tuğtağ hem çocukların hem de ailelerin ilgisinden çok memnun kaldığını dile getirerek; ‘ Genelde çocuklar yazarların okullarına gelmesine alışıktır. O yüzden çocuk edebiyatı yazarlarının kitapçılarda yapılan okur yazar buluşmalarına katılan kişi sayısı az olur. Kitaphane’de, bir kitapçı programında görmeye alışık olmadığımız bir kalabalıkla karşılaşmaktan çok mutlu oldum.’ dedi.
            Organizasyonu gerçekleştiren Kitaphane’nin sahibesi Yasemin Uysal ise: 2 yıldır faaliyet gösteren Kitaphane’nin en büyük amacının başta çocuklarımız ve gençelerimiz olmak üzere tüm Termelileri kaliteli kitaplarla buluşturmak ve ilçemizdeki okuma oranlarının atmasına katkı sağlamak olduğunu belirtti. Bu amacı gerçekleştirmek için de yazar okur buluşmalarını bu yıl artırarak devam edeceklerinin müjdesini verdi.
    Yasemin Uysal; üçüncü yılımızda yazar okur buluşmalarına Melih Tuğtağ ile başladık. Amacımız her ay en az bir yazarımızı Termeliler ile buluşturmak. Kasım ayı içinde de, son yıllarda sosyal medyada videoları izlenme rekorları kıran Divan Edebiyatı ve söz ustası Hayati İnanç hocamızı inşallah Termeli kitap severlerle buluşturacağız. 
    Terme’nin Türkiye’nin en çok kitap okunan ilçesi haline gelmesi şiar edindiğimiz hayalimiz. Bu hayali gerçekleştirmek için elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz. 
    Tek üzüntümüz ise Kitaphane’de misafir ettiğimiz kıymetli yazarlarımıza ilçemizdeki okullarda konferans, söyleşi gibi etkinlikler organize edememek. Ama umut ediyorum ki zamanla okullarımızda çocuklarımızı ve gençlerimizi kitaplarla ve yazarlarla buluşturma noktasında gayretlerini artıracaklardır. Ben buradan ilçemizde görev yapan kıymetli öğretmenlerimize bir meslektaşları olarak bir çağrı da bulunmak istiyorum. 
    Okullarınızda kitap okuma ile ilgili yapacağınız her türlü etkinlikte Kitaphane olarak yanınızdayız. Okullarınızda yazar ağırlamak , öğrencileriniz ile yazarları buluşturmak istediğinizde Kitaphane’nin sizlere her konuda yardımcı olmaya hazır olduğunu bilmenizi istiyorum.
Hbr: Nazan ŞENTEPE İŞLER