Bugün, 19 Mayıs 2024 Pazar

SAMSUN`DA SARIKAMIŞ ŞEHİTLERİNE ANMA YÜRÜYÜŞÜ

 SAMSUN`DA SARIKAMIŞ ŞEHİTLERİNE ANMA YÜRÜYÜŞÜ

Bu sene 100`nci yılını geride bırakan Sarıkamış Faciası` nda şehit olan 90 bin askerin anısına, Samsun Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü` nün öncülüğünde İlkadım Atatürk Anıtı önünden başlayarak, Cumhuriyet Meydanı` nda tamamlanan, yürüyüşle anma et

ŞEHİTLERİMİZ İÇİN YÜRÜDÜLER
Atatürk Anıt` ı önünde bir araya gelen devlet erkanı, sporcular, antrenörler, öğrenciler,öğretmenler ve vatandaşlar, saygı duruşu ve İstiklal Marşı` nın ardından yürüyüşe başladı. Yürüyüşe Samsun Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü` nden İl Müdürü Sayın Güven Özyurt, İlçe Müdürleri ve Şube Müdürleri katıldılar. Atatürk Anıtı, Shell Kavşağı, Lise Caddesi, Çiftlik Caddesi, 19 Mayıs Bulvarı` ndan, 100 metrelik Türk Bayrağı, Sarıkamış içerikli pankartlar ve sloganlar eşliğinde geçen topluluk Cumhuriyet Meydanı` na kadar geldi. 
 
`ŞU ANDA YÜRÜYÜŞ VE TOPLANTILAR YAPILIYOR`
Samsun Vali Yardımcısı Ali Galip Saral yaptiği konuşmada,"Bugün 100.yılını anma bahtiyarlığını yaşadığımız Sarıkamış Trajedisi` nin yıl dönümü. Yaklaşık 100 bin askerin Sarıkamış` ın sarp dağlarında, soğuktan, açlıktan ve hastalıktan donarak şehit olduğu bir trajedi. Türkiye` nin her tarafında şu anda yürüyüş ve toplantılar yapılıyor. En görkemlisi de Sarıkamış` ta. Ve bu trajedinin ardından 3 ay sonra Türk Ordusu Çanakkale` de destan yazmıştır. Tüm şehitlerimizi minnetle anıyoruz"dedi.
   
ŞEHİTLERİMİZE SİİR VE DUALAR OKUNDU
Vali Yardımcısı Ali Galip Saral` ın konuşmasının ardından Sarıkamış Şehitleri` ne hitaben Cemre Sena Aydın bir şiir okudu. Ardından sinevizyon ekranından Sarıkamış Destanı` ile ilgili kısa bir film gösterimi yapıldı. Daha sonra Vali Yardımcısı Ali Galip Saral; içinde liseli öğrencilerin duygu ve düşüncelerini ifade ettikleri kartpostalların bulunduğu kutuyu PTT Baş Müdürü Adnan Sert` e takdim etti. İlkadım Belediyesi` nin ikramı, asker çorbası olarak bilinen arpa çorbasının katılımcılara dağıtılmasından önce Sarıkamış Dağları` nda yaşamını yitiren şehitlerimiz anısına İl Müftü Yardımcısı Alaettin Kırbıyık eşliğinde dualar edildi.
Köksal ÖNER