Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

TERMELİ ŞAMPİYONLAR MİLLİ TAKIMDA

  TERMELİ ŞAMPİYONLAR MİLLİ TAKIMDA

MİLLİ GURUR İÇİN TERME’DEN  İSPANYA’YA

    Avrupa Taekwondo Federasyonunun düzenlediği 1-6 Ekim 2019 tarihleri arasında İspanya’nın Valensiya şehrinde yapılacak Yıldızlar Avrupa Şampiyonası için Taekwondo Milli Takımımız Ankara’da kampa girdi. 
    Avrupa Taekwondo Birliği (ETU) tarafından İspanya’nın Valensiya şehrinde düzenlenecek Yıldızlar Avrupa Tekvando Şampiyonasına 42 ülkeden 700 sporcu katılıyor.

          MİLLİ GURUR İÇİN TERME’DEN  İSPANYA’YA 
    Terme Gençlik Hizmetleri Spor Kulübünün yetiştirdiği sporcular Avrupa Taekwondo Şampiyonasında yarışacak. Alt yapımızdan yetişen iki sporcumuz,  Ay yıldızlı formayla bizleri temsil edecek.
    37 kg’da Gökçenur Şirin ve 47 kg’da Rümeysa Yazıcı Milli formayla madalya mücadelesi verecek.
    BEKLEDİĞİM  BİR SONUÇTU
    1 ay önce 28 Ağustos’ta kariyerinin ilk Türkiye şampiyonluğuna ulaşan Gökçenur Şirin, “Çok güzel bir duygu. İnsan gerçekten büyük bir mutluluk hissediyor. Kürsüye çıktığın zaman ‘Ben bunu başardım’ diyebiliyorsun. Beklediğim bir şampiyonluktu. Sağlam adımlarla ilerlediğimi düşünüyorum. Taekwondo konusunda en büyük destekçilerim antrenörüm ve ailem. Onlar sürekli arkamdalar ve bir şeyler başarayım diye yardımcı oluyorlar. Durmadan ilerlemek, gelişmek ve yükselmek istiyorum. İlk hedefim İspanya’dan madalyayla ülkeme dönmek.  ‘Olmaz’ diye bir şey yok. İstersem yapabilirim. Altyapıdan gelen sporculara örnek olmayı çok istiyorum.”dedi. 
           
    SIRTINIZDA  TÜRKİYE YAZIYOR
    2017 yılında gösterdiği çıkışla Kulüpler bazında Avrupa Şampiyonu olan Rümeysa Yazıcı da Milli Takım formasını giydiğinde tarifsiz duygular yaşadığını belirterek, “Yarışmaya çıktığınızda, sırtınızda Türkiye yazıyor, göğsünüzde ay yıldızı taşıyorsunuz. 
    Herkes, ‘Bu kız Türk Milli Takımı sporcusu’ diyor. Bu duyguları yaşamak gerçekten çok gurur verici.  Bu yıl Kozluk Fen Lisesini kazandım. Sporun derslerime olumlu yönde destek sağladığını düşünüyorum. Hedefim, İspanya’dan Ülkeme madalyayla dönmektir.”dedi. 
    SPORCULARIMIZLA
    GURUR DUYUYORUM 
    Terme Gençlik Hizmetleri Spor Müdürü Halil Seyrekli, Terme Taekwondo takımının gücünü bir kez daha gösterdiğini söyledi. 
    Seyrekli, “Genç sporcularımız kürsülerde boy göstermeye devam ediyor. 
    Yaş gruplarında katıldığımız her organizasyonda mutlaka kürsüde yer alarak ülkemizi ve ilçemizi en iyi şekilde temsil ediyoruz. 
    Başarıda istikrarın önemini biliyor ve bu yönde yeni nesilleri yetiştiriyoruz. Bunun en güzel örneklerini de Milli Takımımızda görüyoruz. Genç sporcularımız elde ettikleri başarılarla Türkiye’nin göğsünü kabartıyor. Elde edilen başarılarda en büyük  emek sahibi, başta antrenörümüz Murat Özden olmak üzere, sporcularımızı ve sporcularımızın ailelerini tebrik ediyorum" ifadelerini kullandı.
Hbr: Nazan ŞENTEPE İŞLER