Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

TERMELİLER SESSİZ KALMADI

 TERMELİLER SESSİZ KALMADI

Terme Peygamberimizi Sevenler Platformu; değişik ülkelerde peygamberimize yapılan saygısızlığa sessiz kalmadı.

30 Ocak Cuma günü Cuma namazı çıkışında belediye önünde toplanan platform üyeleri ve Termeliler, peygamberimize yapılan saygısızlıkla Müslümanlar üzerine oynanan oyunları sloganlar ve pankartlarla protesto etti.
Açılış konuşmasını Hüseyin Uysal`ın yaptığı programda Çakır Ahmet Bilgin tarafından basın bildirisi okundu. Bilgin, açıklamasında şunlara değindi: “Danimarka gazetesine sözde destek amacıyla Fransa, Almanya, Hollanda, İtalya ve İspanya`da bu karikatürler yayınlanarak İslam dininin değerleri aşağılanmak istendi. Bu kez gösteriler daha da şiddetlendi. Halka ateş açan güvenlik güçleri çok sayıda Müslüman göstericiyi şehit etti. Tüm dünyada karikatür krizi protestolarında şehit edilen Müslüman göstericilerin sayısı 200`ü geçti.

Fransa merkezli Charlie Hebdo dergisi ise 2006, 2011 ve 2012 yıllarında İslam`ı hedef alarak Hz. Muhammed`in (sav) karikatürlerini yayınlayarak Resullullaha hakaret etme cüretini göstermiş. İslam ümmetini hafife almıştır. Ancak İslam düşmanları istediği sonucu elde edememiş olacak ki Fransa’da kanlı bir oyun kurgulandı. Birileri sınır ötesinden İslam peygamberine hakaret ediyor, kimsenin gıkı çıkmıyor. Konuşanlar da konuşmaktan öteye geçemiyor. Boş laf çok en ufak bir eylem yok.

Memleketimizde İslam peygamberine hakaret edenleri arsızca savunanlar var. Peygamber efendimize hakaret eden derginin kapağını yayınlayarak, sinir uçlarımızı test etmeye çalışan gavur uç beyleri var!
Müslümanları hafife alıp peygambere hakareti meşrulaştırmaya çalışanlar ve peygamberimize hakaret edenleri savunanlar var.

Kendi memle-ketimizdeki bu arsızlara da mı diyecek bir çift lafımız yok. Bir de tutturmuşlar süslü bir kelam. Neymiş efendim ifade özgürlüğüymüş. Ey Termeli Müslüman, Rasülüne sahip çık!”
Konuşmanın ardından Muhammet Ali Atik tarafından peygamber sevgisini anlatan bir naat okundu.

Program Hacı Şanda tarafından yapılan duayla sona erdi.