Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

 TERME'YE BÜYÜK KATKI  SAĞLAYACAK

  TERME

Terme Meslek Yüksek Okulu (MYO) Müdürü Doç. Dr. Erol Terzi, OMÜ' nün faaliyetleri hakkında bilgiler verdi.

    Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Rektörü Prof. Dr. Sait Bilgiç ve Samsun Üniversitesi (SAMÜ) Rektörü Prof. Dr. Mahmut Aydın ile görüşen Terme heyeti, rektörlerden ilçeye fakülte kurulması talebinde bulundu.
    Terme Kaymakamı Murat Zadeleroğlu, Terme Belediye Başkanı Ali Kılıç, Terme Ticaret ve Sanayi Odası(TSO) Başkanı Ahmet Ekmekçi, AK Parti İlçe Başkanı İbrahim Ar, Terme Meslek Yüksek Okulu (MYO) Müdürü Doç. Dr. Erol Terzi'den oluşan heyet, OMÜ Rektörü Sait Bilgiç ve SAMÜ Rektörü Mahmut Aydın ile görüşerek Terme'ye ilçesine fakülte istediklerini belirttiler.
    
    REKTÖRLERLE
    İSTİŞARE
    Terme'ye fakülte kurulması için çalışma başlatan Kaymakam Murat Zadeleroğlu ve Başkan Ali Kılıç, rektörlere ayrı ayrı ziyaret ederek, ilçedeki potansiyel ve altyapı ve verilebilecek destekler hakkında istişarede bulundu.
     
    TERME'YE BÜYÜK KATKI
    SAĞLAYACAK
    Terme'yi daha yukarıya taşımak için her adımı hesaplayarak attıklarını ifade eden Terme Belediye Başkanı Ali Kılıç, "Amacımız Terme'ye bir çivi fazla çakabilmek. Terme'de zaten 5 bölümün bulunduğu bir meslek yüksekokulumuz var. İlçemize bir fakülte kazandırabilirsek geleceğe büyük bir miras bırakmış olacağız. İlçe ekonomisine ve sosyal hayatına büyük katkı sağlayacağının farkındayız. Fakülte için Terme'de her hangi bir yer sorunu yada alt yapı sorunu yok. Taleplerimizi rektörlerimize ileterek, istişarede bulunduk. Bu işin peşini bırakmayacağız. Terme'nin hak ettiği yere gelmesi için tüm gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz" dedi.
    Terme Meslek Yüksek Okulu (MYO) Müdürü Doç. Dr. Erol Terzi, OMÜ' nün faaliyetleri hakkında bilgiler verdi. 
    Erol Terzi, “Bugün OMÜ, toplamda 55 bin öğrencisi ve 6500 çalışanı,19 Fakülte ve 12 MYO ile Samsun ve İlçelerimizde eğitim öğretim faaliyeti vermektedir.
    Terme MYO'muz ise ilçemizin sosyal ve kültürel gelişimine, ekonomisine ciddi katkıları olan ve özellikle son yıllarda yapmış olduğu öğrenci odaklı faaliyetler ve işyeri uygulamaları dikkat çekmektedir. 
    Bugün Terme MYO' muz; Türkiye' nin farklı bölgelerinden ilçemize gelen ve bu yıl bütün kontenjanlarımızın %100 dolduğu öğrenci profilimiz ile Terme ekonomisine ve esnafına katkı yapmaktadır. İlk defa bu yıl Terme KYK yurdumuz tam kapasite dolmuştur. Dolayısıyla Terme MYO, ilk defa bu yıl öğrenci aldığımız Lojistik Bölümümüzle beraber faaliyet gösteren 6  farklı programda  675  tane aktif öğrencimiz ile eğitim öğretime devam etmektedir. Özellikle son yıllarda yapmış olduğumuz nitelikli eleman yetiştirme konusundaki çabalarımız, iş yeri uygulamalarımız, öğrencilere yönelik sosyal, kültürel ve sportif faaliyetlerimiz ile dikkat çekmekte ve oldukça yoğun bir şekilde Türkiye' nin farklı illerinden öğrenciler tarafından tercih edilmektedir. 
    Firma ve sanayi kuruluşlarının ihtiyaç duyduğu nitelikli ara eleman yetiştirme konusunda deneyimli, girişimci, sosyal ve sportif öğrenci faaliyetlerimiz, bölgemizin istihdam ve üretim süreçlerine katkı sağlayacak eğitim anlayışımız ile Terme MYO tercih edilmektedir. 
    Terme MYO bünyesinde bulunan ve tam olarak dolu olan; Dış Ticaret, Gıda İşleme, Muhasebe ve Vergi Uygulamaları,Pazarlama ve Lojistik Bölümlerimize ilave olarak kurumlarımızın ve firmalarımızın ihtiyaç duyduğu yeni bölümler açma konusunda da çalışmalarımız devam etmektedir." dedi. 
    Oldukça sıcak ve keyifli geçen ziyaret karşılıklı fikir alış verişi ile son buldu.