Bugün, 30 Nisan 2024 Salı

ABD´NİN KUDÜS KARARI PROTESTO EDİLDİ

ABD´NİN KUDÜS KARARI  PROTESTO EDİLDİ

Terme Cumhuriyet Meydanında toplanan onlarca kişi "Kudüs Sahipsiz Değildir" sloganları ile meydanları inleterek ABD Başkanı Donald Trump´un Kudüs açıklamasını protesto etti.

Tüm Türkiye´de olduğu gibi ABD Başkanı Donald Trump´un Kudüs´ü İsrail´in başkenti olarak tanıması protesto gösterisi Terme´de de devam etti.
Terme´de cuma namazının ardından Terme Cumhuriyet Meydanı önünde toplanan vatandaşlar, Kudüs´ü "İsrail´in başkenti" olarak tanıyan ABD Başkanı Donald Trump´a tepki göstererek "Kudüs Sahipsiz Değildir" sloganları ile meydanları inletti.
Terme Cumhuriyet meydanında toplanan kalabalık, İsrail ve ABD´ye lanet okudu. Eyleme, Terme Belediye Başkanı Şenol Kul, Ak Parti Terme İlçe Başkanı Av. Ali Kılıç, STK´lar ve vatandaşlar katıldı.

?KARAR YOK HÜKMÜNDEDİR?
İsrail işgalindeki Kudüs´ün, İsrail´in başkenti olarak kabul edilmesinin mümkün olamayacağını söyleyen Terme Belediye Başkanı Şenol Kul: ?Kudüs, Müslümanların önemli noktalarından olan ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan´ın ifade ettiği gibi, İslam aleminin kırmızı çizgisi olarak görülen bir yerdir. Yıllardır Filistin´de Müslümanlara zulmeden işgalci İsrail ve bu lobinin destekçisi olan ABD´nin Kudüs ile ilgili açıklamaları bizim için yok hükmündedir. Evet bu kararı kınıyoruz. Ancak kınamanın da ötesine geçmeli ve İslam alemini yok saymak isteyen bu Yahudi lobisine karşı yaptırımlar da uygulamalıyız. ABD ve İsrail ürünlerini tüketmeyerek ekonomik olarak bir adım atmalıyız. Bizi yok sayanı, bizler de yok sayarız. Bu konuda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan´ın alacağı her kararın, atacağı her adımın arkasındayız. Kudüs asla siyonistlerin başkenti olamaz. Bu karar evrensel hukuka da, dini hukuka da aykırıdır. Kudüs kıyamete kadar insanlığın başkentidir. Bu konuda sorumluluğumuz büyük. Dünyadaki zulmün bitmesini istiyorsak Kudüs özgür olmalıdır. Bu millet ve insanlık Kudüs´ün İsrail´in başkenti olmasını asla kabul etmeyecektir? diye konuştu.
TERME´DEN DEKLARASYON
Meydanda düzenlenen gösterinin yanı sıra Terme Belediyesi Meclisi Aralık Ayı toplantısında, ABD Başkanı Donald Trump´ın Kudüs´ü İsrail´in başkenti olarak tanıma kararını kınayan bildiri okundu. Toplantının açılış konuşmasını yapan ve Kudüs´ün, üç semavi din içinde hakkaniyet temelli özgürlük ve barışı arayan Ortadoğu´nun yüreği olduğunu vurgulayan Belediye Başkanı Şenol Kul: "Bütün dünya Müslümanları gibi Terme Belediyesi ve meclis üyeleri olarak ABD´nin Kudüs´ü İsrail´in başkenti olarak tanımasına yönelik kararını şiddetle kınıyoruz. Bu kararın şiddetle karşısında olduğumuzu belirtmek istiyoruz. Kudüs, Müslümanların ilk kıblesidir" dedi.