Bugün, 3 Mayıs 2024 Cuma

“AÇIK KAPI” BÜROSU TERME’de HİZMETE AÇILDI

“AÇIK KAPI” BÜROSU TERME’de HİZMETE AÇILDI

Devletle vatandaş arasındaki karşılıklı iletişim ve güveni artırmak, vatandaş talep ve beklentilerinin toplanıp vatandaş odaklı bir yaklaşımla taleplere hızlı ve doğru çözümler üretilmesi için Açık Kapı Bürosu ilçemizde açıldı.

    Vatandaşla en üst düzeyde iletişimin kurulması, taleplerinin etkin ve hızlı bir şekilde alınarak takip edilmesi ve sonuçlandırılması işlemini yürüten “Açık Kapı” bürosu, 1 Kasım tarihinden itibaren ilçemizde hizmete başladı.
    İçişleri Bakanlığı Strateji Geliştirme Bakanlığı tarafından hayata geçirilen bu projeye devlet kurumlarının bütün kapıları vatandaşlara sonuna kadar açılmış oldu.     
    
    İLK OLARAK 15 PİLOT  İLDE UYGULANDI
    Bu birim, vatandaşlarımızın sorunlarına, isteklerine ve başvurularına ilişkin iş ve işlemlerin hızlı ve etkin bir şekilde sonuçlandırılmasını sağlamak, sunulan hizmetlerde memnuniyetlerini arttırmak, kısacası bu kapıdan her bireyin güler yüzlü ayrılmasını sağlamak amacıyla oluşturuldu. 
    İlk olarak 15 pilot ilde uygulanmaya başlandı ve daha sonra ilimizin de dahil olduğu bu proje Terme Kaymakamlığı bünyesinde de oluşturuldu.
    Açık Kapı, vatandaşla devlet arasında en yüksek düzeyde iletişim kurulması, kronikleşen sorun ve taleplerin ilgili kurumlarla işbirliği içersinde çözmeyi amaçlayan birim olması nedeniyle önem arz ediyor. Bu vesileyle vatandaşlar da talep ve isteklerini rahatlıkla devletin kendisinin yanında olduğu bilinciyle hareket ederek başvurularını yapabiliyor.
    
    HÜKÜMET KONAĞI GİRİŞ KATINDA
    “Açık Kapı” başvuru işlemleri yüz yüze, Hükümet Konağı giriş katında bulunan  “Açık Kapı” biriminden yapılabiliyor.
    Başvuru işlemleri ayrıca, e-devlet yada internet üzerinden açikkapi.gov.tr adresinden başvuru yapılabiliyor.
    Açık Kapı’da, vatandaşların her türlü sorunlarını, taleplerini yazılı ve sözlü olarak alındığı görüşmeler gerçekleştirilirken yapılan başvuruların süreç ve sonuç bilgileri kısa mesaj ile vatandaşlara bildiriliyor.