Bugün, 29 Nisan 2024 Pazartesi

ADALET BAKANLIĞI´NA SON DAKiKA iTiRAZI

ADALET BAKANLIĞI´NA  SON DAKiKA iTiRAZI

Terme´de 5 yıldır atıl durumda bulunan eski Terme Devlet Hastanesi´nin Adalet Bakanlığı´na devri, Samsun İl Sağlık Müdürlüğü´nün son dakika itirazıyla engellendi. Sağlık Müdürlüğü daha önce askeri hastanenin, Adalet Bakanlığı´na devrine de itiraz etmişti.

2014 yılında tamamlanan Yeni Terme Devlet Hastanesi´nin ardından atıl durumda kalan Eski Terme Devlet Hastanesi´nin denize sıfır binasının Adalet Bakanlığı´na devrine bakanlıktan onay çıkarken, Samsun Sağlık Müdürlüğü son dakikada bu hastanenin Yaşlı Bakım Merkezi´ne dönüştürüleceği devir kararına itiraz etti.


GEREKLİ İZİNLER ALINMIŞTI
Samsun Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Adalet Bakanlığı´na Karadeniz bölgesinde Personel Eğitim Merkezi için talepte bulunulmuş ve bu konuda uygun yerler aranmaya başlamıştı. Samsun Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Yavuz, Terme Belediye Başkanı Şenol Kul ve AK Parti Terme İlçe Başkanı Ali Kılıç ile birlikte geçen nisan ayında eski hastanede incelemede bulunmuş ve eski hastane binasının devriyle ilgili Adalet Bakanlığından da izinler alınmıştı.

MÜDÜRLÜK DEVRETMEYE YANAŞMADI
Aradan geçen süreçte Adalet Bakanlığı´ndan gerekli onaylar çıkmasına rağmen, Samsun Sağlık Müdürlüğü söz konusu hastanenin İl Milli Emlak Müdürlüğü´ne devrine yanaşmadı. Bu konuda Adalet Bakanlığı´nın yaptığı talepler de böylece boşa gitmiş oldu.

ŞENOL KUL: İLÇEMİZ İÇİN BÜYÜK AYIP
Hastanenin Adalet Bakanlığı´na devri konusundaki çalışmaların içerisinde bulunan Terme Belediye Başkanı Şenol Kul, Sağlık Müdürlüğü´nün eski hastane binasının devrine sıcak bakmamasına şaşırdı. Kul, ?Eski Terme Devlet Hastanesini atıl durumundan kurtarmak için çalışmalar içindeydik. Buranın atıl kalması ilçemiz için büyük bir kayıp. Bu bina yapıldığı tarih itibari ile 75 yataklı bir devlet hastanesiydi. Samsun Cumhuriyet Başsavcılığımız binanın Adalet Bakanlığı´na bağlı Personel Eğitim Merkezi olması yönünde binaya talip oldular. Buranın Adalet Bakanlığı´na bağlı personel eğitim merkezine dönüştürülmesi planlanıyordu. Bu da ilçemiz için önemli bir kazanç olacaktı. Mutlaka konuyla ilgileneceğim? diye konuştu.

ATIL HASTANE YENİ AKILLARINA GELDİ
Samsun Sağlık Müdürlüğü´nün 5 yıldır atıl durumda bulunan hastaneye Adalet Bakanlığı´nın talip olmasının ardından binanın Yaşlı Bakım Merkezi yapılacağını belirterek, devin talebine itiraz ettiği öğrenildi. Yeni yapılan hastanenin ardından eski hastanenin bulunduğu alan hazineye devredilmişti. Toplam 22 bin metrekare üzerinde 4 katlı, 16 bin metrekare kapalı alana sahip olan eski Terme Devlet Hastanesi denize sıfır bir konumda yer alıyor.

ASKERİ HASTANEYİ DE VERMEDİLER
Samsun Cumhuriyet Başsavcılığı, Terme´deki hastaneyi Adalet Bakanlığı mensuplarının eğitim göreceği bin kişilik bir tesis olarak düzenlemeyi planlıyordu. Samsun Sağlık Müdürlüğü daha önce de Adalet Bakanlığı´nın Adli Tıp Kurumu olarak tefriş etmeyi planladığı askeri hastanenin devrine de itiraz etmişti. Yaşanan sorun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz´ın Atakum Balaç´ta Adalet Bakanlığı´na yer göstermesiyle çözülebilmişti.