Bugün, 6 Mayıs 2024 Pazartesi

ADAY KRİTERİM BELLİ

ADAY KRİTERİM BELLİ

Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz, aynı partiden isabetli ve halk tarafından benimsenmiş ilçe adaylarını tercih ettiğini söyledi.

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı ve adayı Yusuf Ziya Yılmaz, ilçe belediye başkan adaylarıyla ilgili görüşünü açıkladı. Yılmaz, halkın benimsediği ilçe adaylarını önemsediğini belirterek, "Birlikte çalışacağımız belediye başkanı çok önemli. Bizim partimizden olması daha da iyi" dedi. Başkan Yılmaz, ilçelerde görev yapacak kamu görevlisinin de kesinlikle ilçede oturma şartı olacağını söyledi.

Başkan Yılmaz iş adamı Necmettin Okutgen tarafından Sevgi Cafe Restaurant`da verilen kahvaltıya katıldı. Kahvaltı sırasında bir konuşma yapan Yılmaz şehrin gündemine yönelik önemli açıklamalarda bulundu.
Yapılan kahvaltıya Başkan Yılmaz`ın yanı sıra Büyükşehir Belediyesi Meclis Başkan Vekili Turan Çakır, STSO Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Murzioğlu, Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Sinan Çakır ile Samsun`un önemli işadamları ve sanayiciler katıldılar. Başkan Yılmaz, yeril seçimlerdeki ilçe adaylarının belirlenmesiyle ilgili kriterlerini de söyledi. Aday belirlemesinde daha önce de müdahil olacağını söyleyen Yılmaz, "AK Partili belediye başkanlarının seçilmesinin önemli olduğuna da vurgu yaptı.

ZİHNİMİ İŞGAL EDEN BİR KONU
Önümüzdeki süreçte ilçe belediye başkan adaylarının tespit edileceğini hatırlatan Yılmaz, “Bu süreç benim de kafamı ve bütün zihnimi işgal eden ve beni meşgul eden bir şey. Çünkü sizin de çok iyi bildiğiniz gibi Büyükşehir Belediyesi seçiminde isabetli yapılmış olan ilçe belediyesi başkan adaylığının önemi çok büyük. İlçe belediye başkanları isabetli seçilmişse, halk tarafından kabul görmüş bir ilçe belediye başkan adayı varsa ve o adayda eğer sizin partinizdense yani Büyükşehir Belediye Başkan adayının partisindense, 2 birleşmiş isabetli isim oy oranını çok yükseltiyor” diye konuştu.

“30 MART GÜNÜ `ÖNCELİĞİMİZ NE”
Seçimler sonrası yeni bir sürecin başlayacağını ifade eden Yılmaz, şöyle devam etti: “Biz ilçelerimizi gezmeye ve buralarda toplantılar yapmaya başladık. Bu toplantılarda il yönetim kurulu üyelerimiz oluyor, ilçe yönetim kurulu üyelerimiz oluyor, İl Özel İdaresinin bu ilçedeki İlçe Müdürü oluyor, belediyemizin üst düzey bürokratları oluyor. Biz oralarda şöyle bir soru yöneltiyoruz, `İlçenizde yürümekte olan İl Özel İdaresi projelerinden, hizmetlerinden 1- 1.5 ay içerisinde az bir katkıyla örneğin 150-200 bin tl harcayarak bitirilebilecek bir eksiklik varsa bunu söyleyin hemen burada planlayalım ve bitirelim` diyoruz. Varsa böyle bir ihtiyaç bunu çözelim diyoruz. Bir de şunu soruyoruz, `önümüzdeki seçimden sonra 30 Mart sabahı ilçenize geldiğimizde akla gelecek olan sizin için en öncelikli, en önemli, imkanımız olsa da bugünden keşke başlayabilsek dediğiniz işiniz nedir bunu bize söyleyin` diyoruz. Bu iş yol olur, su olur, turizm altyapısı olur v.b. İşte bu konuşmalar sırasında hem birinci hem ikinci önemli konuları tespit ediyoruz. Orada 2 tane öncelikli işi belirliyoruz. İşte bu belirlediğimiz işler için de 31 Mart sabahı başlamak için hazırlıklarımıza, planlamalarımıza bugünden başlıyoruz. Bunu da protokole bağlayıp altına imzamızı atıyoruz. İlçelerimizin röntgenini şimdiden çekiyoruz. Kamu hizmetinde bu şekilde sert ve net planlamalar yapılmazsa maalesef o iş bir yerde gevşiyor ve savsaklanabiliyor.”diye konuştu.