Bugün, 3 Mayıs 2024 Cuma

ADAYLAR TiAD`DA PROJELERiNi ANLATTI

ADAYLAR TiAD`DA PROJELERiNi ANLATTI

Seçime kısa bir zaman kala Terme belediye başkan adayları, projelerini TİAD?ta anlattı. Terme İş Adamları Derneği (TİAD ) üyeleriyle bir araya gelen belediye başkan adayları, Terme`nin 21. Yüzyıla yakışmayan, köy görünümünde bir şehir olmaktan öteye gi

TİAD`da ilk toplantıyı Saadet Partisi Terme Belediye Başkan Adayı Av. Ali Yükse yaptı. 20 Mart Perşembe günü TİAD toplantı salonunda üyelerle buluşan Av. Yüksel, “Uzun planlama ve çalışma sonucu hazırladığımız projelerimiz sadece bugünü değil, gelecek nesilleri de dikkate alarak Terme`yi yarınlara hazırlayacaktır.”diyerek görevi devraldıklarından itibaren uygulamaya başlayacaklarını söyledi. SP adayı Av. Ali Yüksel`in proje başlıkları şu şekilde sıralanıyor:
Alo Belediye, Beyaz Masa, Halk Meclisi, Beyaz Araç; Temiz Su, Temiz Şehir Acilen Doğalgaz, Eğitim şehri Terme; Göç ve İşsizlik, Kentsel Dönüşüm ve Seyri Terme, Sanayi Şehri Terme, Geri Dönüşüm ve Çöp, Sosyal Tesis, Aşevi ve Huzurevi, Tanıtım Günleri, Hayvancılık, Tarım, Yayla ve Sahil Yolu, Engelsiz Yaşam, Ekipmanları ile Güçlü Belediye, Dini Hizmetler.

TİAD’IN 21 MART KONUĞU BÜYÜK BİRLİKTİ

Büyük Birlik Partisi (BBP)Terme Belediye Başkan Adayı Milli Güreşçi Kenan Şimşek 21 Mart Perşembe günü TİAD üyeleriyle biraraya gelerek projelerini anlattı.
İlk konuşmayı yapan BBP ilçe Başkanı Rasim Kani Terme`nin kalabalık bir köy görünümünde olduğunu söyleyerek, “Bu seçim Terme tarihinin en önemli seçimi olacak. Çünkü bu zaman kadar 56 köy, 9 belde, bir merkezdi. Şimdi ise tek ilçe ve 76 mahalle oldu. Köyler de belediye ve büyük şehir belediyesine oy kullanacak. 74 bin nüfus ilçe belediyeye oy kullanacak. Bu açıdan 30 Mart seçimleri Terme tarihi için çok önemlidir.”dedi. İlçe Başkanı Rasim Kani, Terme`nin yaşanabilir yer olmadığını, insanların ailesini alıp da oturacağı bir alanın olmadığını, bir yağmurda sellerin yaşandığı, köprülerin yıkıldığı, binaların ya sıvasız ya boyasız olduğunu kısacası kirli, bakımsız bir köy konumuna geldiğini vurguladı.

“YAŞANABİLİR BİR TERME”
Terme Belediye Başkan Adayı Kenan Şimşek`in TİAD`a gerçekleştirdiği ziyarette yapılan davetten dolayı duydukları memnuniyeti belirterek sloganlarının “yaşanabilir bir Terme” olduğunu vurguladı.
BBP Belediye başkan adayı Kenan Şimşek 30 Mart mahalli seçimin Terme`ye hayırlı olmasını dileyerek önce kendini tanıttı. Şimşek, “Terme`yi bu zamana kadar elinde tutup bu hale getirenler benim gelmemi istemiyorlar. Beni AK Parti`den aday göstermemelerinin sebebini biliyorum. Kenan Şimşek aday olmasın diye ellerinden gelen her şeyi yaptılar. Şu durumda iyiki de yapmamışlar. Allah`ın yarattığı hiç kimseden yardım beklemiyorum. Sizlere ve dostlara güveniyorum. Kimseye vaat etmedim, o yüzden kimseye peşkeş çekmem. Milleti zarar uğratacak hiçbir şey yapmam.”dedi.

BBP adayı Şimşek`in projeleri şu başlıklar altında yer alıyor: Çocuklara, gençlere, kadınlara ve yaşlılara, engellilere ve çiftçilere yönelik projeler, amazon şenlikleri, hayvan barınakları, hayır çarşısı, yol-altyapı ve muhtar evleri, arıtma ve çöp döküm alanları, yüzme havuzu ve otel, kent konseyi.