Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

AFB HUKUK FAKÜLTESİ´NE ZİYARET

AFB HUKUK FAKÜLTESİ´NE ZİYARET

Fatih Anadolu Lisesi öğrencileri, yüksek okul tercihlerinde kendilerine yardımcı olmak amacıyla yüksek öğretim kurumlarını tanımaya devam ediyor.

Önceki hafta 11. Sınıf Yabancı Dil Bölümü öğrencilerinin 19 Mayıs Üniversitesi Eğitim Fakültesi´ne yaptığı ziyaretten sonra, 19 Nisan Çarşamba günü de son sınıf öğrencileri Çarşamba Ali Fuad Başgil Hukuk Fakültesi´ne bir ziyarette bulundu.
Müdür Yardımcısı Abdullah Var ile Gezi Kulübü Danışman Öğretmeni Seyfi Günaçtı gözetiminde yapılan gezide öğrenciler ilk olarak 820 yıldan beri ayakta kalmayı başaran ve hiç madeni çivi kullanılmadan yapıldığı için ´Çivisiz Cami´ diye de bilinen ahşap Çarşamba Göğceli Camisi´ni gezdiler ve camide incelemelerde bulundu.
Daha sonra Hukuk Fakültesi´ne geçen gezi ekibi, bir anfiye girerek Araştırma Görevlisi Elif Bolat´ın tanıtımını takip ettiler. Duruşma Salonu, öğrencilerin en çok ilgisini çeken bölüm oldu. Görevlinin iznini alan öğrencilerin kimisi hakim, kimisi savcı ve kimisi de avukat cüppelerini giyerek salondaki yerlerini aldılar. Gezinin Samsun ayağı da olumlu geçti.
Gezi hakkında görüşlerine başvurduğumuz öğrencilerden Ali Akan, ?Çarşamba Göğceli Camisi´ni ziyaret etmemiz isabetli oldu. Bu eseri, asırlar önce ecdadımızın yaptırdığını öğrenmek bana gurur verdi? derken, Kutluhan Azaklı da ?Bu gezi benim için iyi oldu. Üniversite ortamını gördük ve liseden sonraki eğitim hayatımız için bir fikir edindik? dedi.