Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

AGD´DEN AŞURE ETKİNLİĞİ

AGD´DEN AŞURE ETKİNLİĞİ

Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Terme Şubesi tarafından her yıl olduğu gibi bu yıl da 11`incisi düzenlenen Aşure günü etkinliğine Termeli vatandaşlar büyük ilgi gösterdi.

Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Terme Şubesi tarafından her yıl olduğu gibi bu yıl da 11`incisi düzenlenen Aşure günü etkinliğine Termeli vatandaşlar büyük ilgi gösterdi.

10 Ekim Pazartesi günü ilçemiz Cumhuriyet Meydanı Terme Belediye Binası önünde gerçekleştirilen etkinlik Sarayköy Mahallesi Merkez Camii İmam Hatibi Fatih Sözen´in okuduğu dua ve Kur´an-ı Kerim ile başladı.

Okunan dua ve Kur´an-ı Kerimin ardından etkinliğe katılan Terme Belediye Başkanı Şenol Kul bolluk ve bereket içinde bir yıl geçirmeyi dileyerek aşurenin dağıtımını gerçekleştirdi.

Aşure Günü´nün önemini vurgulayan Terme Terme Belediye Başkanı Şenol Kul, ?Hicri takvime göre yeni yılın ilk ayı olan Muharrem ayına merhaba dediğimiz bu günlerde, içindeki tahıllardan çok güzel bir tat oluşturan aşure ile sevgi, mutluluk, birlik ve beraberliği yaşıyoruz. Aşure birçok çeşidin bir araya gelmesiyle oluşan, çok lezzetli bir tatlıdır. Bu bizlere farklılıklarımızla beraber bir arada yaşama kültürünün lezzetini anımsatır. Bu yüzden bugünün anlamı çok değerlidir. Bu güzellikleri ve geleneklerimizi her zaman korumalıyız. Cenabı Hak, bu birlikteliğimizi ve beraberliğimizi bozmasın, bozmak isteyenlere fırsat vermesin. Tüm halkımızın muharrem ayı mübarek olsun.?dedi.

Aşure Günü´nün müslümanların güzel bir geleneği olarak devam ettiğini belirten Anadolu Gençlik Derneği Terme Şubesi Başkanı Savaş Kengil, "Her yıl olduğu gibi bu yıl da Anadolu Gençlik Derneği sayesinde yüzlerce kişiye aşure dağıtmanın sevincini yaşadık. Amacımız bu geleneği kıyamete kadar yaşatmaktır. Dernek olarak unutulmaya yüz tutmuş güzel gelenekleri halkımıza hatırlatmayı görev kabul ettiğimizden elimizden geldiğince önemli gün ve haftalarda böyle güzel etkinlikler düzenlemeye çalışıyoruz.?dedi.