Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

AGD´DEN ÇANAKKALE ZİYARETİ

AGD´DEN ÇANAKKALE ZİYARETİ

Anadolu Gençlik Derneği Terme Temsilciliği, gençlerin milli ve manevi duygularını pekiştirmek amacıyla Çanakkale Şehitliği ve Edirne Selimiye Camii´ne gezi düzenledi.

Anadolu Gençlik Derneği Terme Temsilciliği, 250 bin şehit için Terme´de okunan 566 hatimin duasını yapmak, ortaöğretim öğrencilerine ecdadının geçmişini yerinde yaşatarak göstermek, gençlerin milli ve manevi duygularını pekiştirmek amacıyla Çanakkale Şehitliği ve Edirne Selimiye Camii´ne gezi düzenledi.
AGD Terme temsilcisi Savaş Kengil yaptığı açıklamada ?Anadolu Gençlik Derneği, her yıl yaklaşık 100 bin öğrenciyi Çanakkale Şehitlikleri ile buluşturuyor. Bu kapsamda AGD Terme Şubesi olarak 100 öğrenciyi her yıl bu gezilere dahil ediyoruz. Geziden önce şehitlerimiz için ?Ülke genelinde 250 bin şehide 250 bin hatim kampanyası? yapılıyor. İlçemizde okunan 566 hatimin toplu duası da şehitlikte yapıldı. Bizler gençlerimize, milli ve manevi duyguları aşılayabilmek için Çanakkale ruhunu yerinde yaşatmak, ecdadını şükranla ve minnetle anabilmelerini sağlamak adına her yıl bu ziyaretleri yapıyoruz. Ardından da cihan devleti Osmanlı´ya ait Mimar Sinan´ın muhteşem eseri Selimiye Camiini ziyaret ederek nasıl bir ecdadın torunları olduklarını gençlerimize anlatıyoruz. Çanakkale şehitliklerinde rehberler eşliğinde yaptığımız bu gezilere katılan öğrencilerimizin nasıl bir değişim ve şuurlanma içinde olduklarını da bizzat görüyoruz. Bu vesile ile ilçemizdeki tüm liselerden katılan öğrencilerimize ve idarecilerine, özellikle M.Akif Ersoy Anadolu Lisesi öğrencilerine ve müdürüne, bu gezinin yapılmasında maddi katkılarını esirgemeyen hayır sever kardeşlerimize, bizi Balıkesir Gönen´de ağırlayan Termeli hemşehrimiz İbrahim Baş Beye, Selimiye Camii Baş Müezzini Erdal Albayrak´a çok teşekkür ediyoruz.?dedi.
?Bizler her zaman yüreğinde milli ve manevi duygular barındıran bir gençlik yetişmesi için çalışmalara devam edeceğiz? diyen Kengil ?Gençlerimizi her zaman çalışma faaliyetlerimize davet ediyoruz. Özellikle Çanakkale şehitliklerini ziyaret noktasında, tüm sivil toplum kuruluşlarının, belediye başkanlığının hassasiyet göstererek gençlerimizin ecdadıyla buluşmalarını ve o maneviyatı yaşamalarına katkı sağlamalarını temenni ediyoruz.?şeklinde açıklamasını bitirdi.