Bugün, 2 Mayıs 2024 Perşembe

AGD´DEN UMRE VE ALTIN ÖDÜLLÜ, ALTIN GİBİ YARIŞMA

AGD´DEN UMRE VE ALTIN ÖDÜLLÜ, ALTIN GİBİ YARIŞMA

Anadolu Gençlik Derneği Terme Şubesi tarafından Gençlere Peygamber Sevgisi aşılamak ve O´nu günümüz gençliğine rehber olarak tanıtmak amacıyla düzenlenen ?Efendimizin İzinde? Siyer-i Nebi yarışması, tüm Türkiye´de olduğu gibi, Terme´nin tüm lise ve ortao

Altın ödüllerinin yanı sıra ?Umre? özel ödülünün verileceği yarışmada, peygamberimizi anlatan kitaptan hazırlanacak sorularla çoktan seçmeli sınav yapılacak.

Yarışma hakkında bilgiler veren AGD Terme Şube Başkanı Savaş Kengil, yarışmaya katılan tüm öğrencilere başarılar diledi ve yarışmaya desteklerinden dolayı tüm Termelilere, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne, okul müdürlerine, öğretmenlere, öğrenci ve velilere teşekkür etti.
Savaş Kengil; ?Bir milletin asıl gücü; topu, tüfeği yahut tankı değil imanlı ve inançlı gençliğidir. Bu nedenle gençlerimiz bizim için çok değerlidir ve bir gencin istikbali her türlü fedakârlığa değer.

Yakın geçmişimizdeki 15 Temmuz darbe kalkışmasında bu milletin imanlı evlatlarının nelere kadir olduğuna tüm dünya bir kez daha şahit oldu. Tankların önüne yatan, askere ve polise atılan mermilere kendilerini siper eden imanlı ve inançlı evlatlarımız bu milletin talihini bir kez daha aydınlığa çıkarma iradesini ortaya koydu. Bizler bu aziz milletin evlatları için fedakârlık yapmaktan bir an olsun tereddüt duymadık ve duymayaca-ğız. Ayrıca tüm Termeli hemşerileri-mizin bu yolda olan desteği bizleri fazlasıyla memnun etmektedir. Amacımız; ortaokul ve lise öğrencilerinin aidiyet duygularını pekiştirmek, Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed´in (s.a.s) hayatı hakkında daha hassas ve daha ayrıntılı bilgi edinmelerini sağlamak ve örnek bir nesil yetiştirmektir. Bu doğrultuda önce ahlak ve maneviyat diyen, iyiyi ve güzeli kendine şiar edinmiş olan teşkilatımız aracılığı ile Siyer-i Nebi yarışmasından istifade ederek mesajımızı en doğru ve etkili bir şekilde muhatap kitlemize ulaştırmayı hedefliyoruz. Sevgili Peygamber´imizin hayatının daha iyi öğrenilmesine yapılabilecek küçük bir katkıyı, en büyük bahtiyarlık kabul ediyoruz ve Siyer-i Nebi Yarışması yaparak, liseli ve ortaokullu gençlerin Peygamber Efendimizin hayatını okumasına vesile olmaya çalışıyoruz. Bizler sevgili peygamberimizin (s.a.s) razı olacağı bir gençlik yetiştirmek istiyoruz? dedi.
Siyer-i Nebi yarışmasının sınavı 17 Aralık 2016 Cumartesi günü yapılacak. Terme´den lise ve ortaokul öğrencilerinden 3 bin öğrenciyi sınavla buluşturmanın heyecanını yaşıyoruz. Sınav sonuçları ise 31 Aralık 2016 tarihinde açıklanacak ve aynı gün akşamı ülke çapında düzenlenecek olan Mekke´nin Fethi programlarında dereceye giren öğrencilere ödülleri verilecek. Siyer-i Nebi yarışmasının detayları hakkında www.efendimizinizinde.com sitesinden bilgi edinilebilir.