Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

AGD´DEN UMRE ZİYARETİ

AGD´DEN UMRE ZİYARETİ

Anadolu Gençlik Derneği´nin Türkiye genelinde ortaokul ve lise öğrencilerine yönelik düzenlediği ?Efendimizin İzinde Siyer-i Nebi Yarışmasında Terme´de dereceye giren öğrenciler umre ile ödüllendirildi.

Yarışma hakkında bilgi veren AGD Terme Şube Başkanı Savaş Kengil yarışmaya katılan tüm öğrencilere teşekkür ederek, yarışmaya desteklerinden dolayı tüm Terme lilere, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne, okul müdürlerine, öğretmenlere, öğrenci ve velilere teşekkür etti.

AGD´den yapılan açıklamada, Siyer-i Nebi sınavının bu yıl 5.´cisinin gerçekleştirildiği kaydedildi.?Siyer- Nebi sınavı Ortaokul, İmam Hatip Ortaokulu, Lise, İmam Hatip Lisesi, Meslek Liseleri yoğun katılımıyla gerçekleşti. Samsun Terme ilçesinde 3068 öğrenci Peygamberimizin hayatını okuyarak sınava hazırlandı.


Terme AGD Şube başkanı Savaş Kengil Önce ahlak ve maneviyat sevgi ve kardeşliğin teminatı ve insanların en hayırlısı insanlara en faydalı olandır bilinciyle yaptığımız çalışmalarımızda hedefimiz peygamberimize sevdalı milli ve manevi değerlere bağlı bir gençlik yetiştirmektir. ?Bir milletin asıl gücü topu tüfeği yahut tankı değil imanlı ve inançlı gençleridir. Bu nedenle gençlerimiz bizim için çok önemlidir ve bir gencin istikbali her türlü fedakarlığa değer amacımız gençlerimizin milli ve manevi değerlere olan aidiyet duygularını pekiştirmek ,Peygamber efendimiz Hz. Muhammed´in (s.a.s) hayatı hakkında daha hassas ve ayrıntılı bilgi edinmelerini sağlayarak ,örnek bir nesil yetiştirmektir? dedi.


16 Aralık 2017 günü ülke genelinde ve Terme de MEB ile ortaklaşa yapılan Siyer- Nebi yarışmasında dereceye giren Kozluk Fen Lisesi öğrencimiz Salih Perçin İmam Hatip Lisesi öğrencimiz Pınar Çancılar´a umre ödülü hediye edilip, yanı sıra İmam Hatip Lisesi okul başkanımız Emir Faruk Yüksel ve okul komisyon üyelerimiz Mustafa ve Ahmet Körpe kardeşlerimiz Umre programına katılım sağlamışlardır.


Bu kardeşlerimizin kutsal topraklarda buluşmasını sağlayan Faran Turizm Şükrü Yüce hocamıza ayrıca maddi ve manevi destekleriyle yanımızda olan tüm Termeli kardeşlerimize teşekkür eder şükranlarımızı sunarız.
Hbr: Burak KARAPIÇAK