Bugün, 27 Nisan 2024 Cumartesi

AGD'DEN FİLİSTİN'E DESTEK

AGD

Anadolu Gençlik Derneği Terme Temsilciliği öncülüğünde, İsrail ve Filistin arasındaki çatışmalarda hayatını kaybeden Filistinli Müslümanlar için Pazar Camiinde gıyabi cenaze namazı kılındı. Ardından Terme Cumhuriyet ve 15 Temmuz

 Anadolu Gençlik Derneği Terme Temsilciliği öncülüğünde, İsrail ve Filistin arasındaki çatışmalarda hayatını kaybeden Filistinli Müslümanlar için Pazar Camiinde gıyabi cenaze namazı kılındı.  Ardından Terme Cumhuriyet ve 15 Temmuz Milli İrade Meydanında Anadolu Gençlik Derneğince basın açıklaması yapıldı.
Terme İmam Hatip  Derneği, Din Görevlileri Derneği, Genç Termeliler, Gelecek Partisi Yeniden Refah Partisi, Saadet Partisi, Memur-Sen ve vatandaşların da katıldığı program Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Akabinde Anadolu Gençlik Derneği Terme Temsilcisi Kemal Çeri günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı.
Konuşmasına “Gazamız, cihadımız mübarek olsun” diyerek başlayan Kemal Çeri “Kıymetli kardeşlerim Cumartesi sabahına uyandığımızda İsmail Heniyye'nin de dediği gibi fethin kapılarının açılmasının müjdesini Filistinli kardeşlerimiz bize verdiler. Siyonist İsrail'in açılmaz denilen, girilmez denilen, yıkılamaz denilen, istihbaratımız en güçlü denilen yapılarına 'Allahu Ekber' nidalarıyla kardeşlerimiz öyle bir girdiler ki kalelerini adeta başlarına yıktılar. 
Gazze'de yıllardır hapsedilen, yıllardır hiçbir şeyin sokulmadığı, ellerinde hiçbir imkanın olmadığı, ablukaya sokulan, ambargolara uğrayan, aynı Ebabil Kuşları gibi kardeşlerimiz, o imkansızlığın içinde kendi yaptıkları paraşütlerle, ellerindeki dar imkanlarla Gazze semalarında Zalim Siyonistlerin gasp ettiği Filistin topraklarına girdiler. Allah'ın izniyle kardeşlerim, biz bugün dünyadaki Müslümanlar olarak destanların eldeki paralarla, eldeki silahlarla, eldeki süper güçlerle yazılmadığını destanların imanla, ihlasla, gayretle, şehadetle yazılmış olduğunu gördük.”dedi 
Tüm İslam alemine seslenen Çeri “Ey İslam ülkeleri neyi bekliyorsunuz bütün Filistin halkının soykırıma uğramasını mı bekliyorsunuz bütün Filistin kasabalarının köylerinin yok edilmesini mi bekliyorsunuz bütün mescitlerin harabeye dönmesini mi bekliyorsunuz orada bir insanlık suçu yaşanıyor Büyük bir suç işleniyor büyük bir Cürüm işleniyor görmüyor musunuz görmüyor musunuz kafir ABD ve Avrupa ülkeleri bu siyonist yapının yanında yer alırken Hatta bu işlediği cinayetleri teşvik ederken ve  destek verirken siz neyi bekliyorsunuz Artık kınamayı bırakın artık yardım kampanyası yapmayı bırakın Eğer müslüman kardeşlerinize gerçekten yardım edecekseniz kınamalarla ve basın metinleri ile değil kurşunlarınızla yardım edin. bugün Eğer Müslüman kardeşlerinize yardım edecekseniz kurban kampanyalarıyla değil füzelerinizle yardım edin Eğer Müslüman kardeşlerinize yardım edeceksiniz basın açıklamalarıyla değil ordularınızla yardım edin.”dedi.
Program yapılan duaların ardından sona erdi. Hbr: Berkan KARAPIÇAK