Bugün, 29 Nisan 2024 Pazartesi

AGD’DEN ŞEHİTLER VE KUDÜS GECESİ

AGD’DEN ŞEHİTLER VE KUDÜS GECESİ

Anadolu Gençlik Derneği Terme Temsilciliği tarafından "Şehitler ve Kudüs Gecesi" programı düzenlendi.

 Anadolu Gençlik Derneği Terme Temsilciliği tarafından "Şehitler ve Kudüs Gecesi" programı düzenlendi.  
28 Şubat Çarşamba günü Terme Belediye Kültür Merkezinde düzenlenen programa siyasi parti ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri, din görevlileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.   
AGD Terme ilçe Temsilcisi Kemal Çeri'nin dernek çalışmalarını ve gecenin anlamına binaen yaptığı selamlama konuşması ile başlayan program Hafız Murat Şahin ve Yemenli Hafız Ahmet’in Kur'an ı Kerim tilavetleri, Filistin'de yaşanan zulüm ve şehitler konulu sinevizyon gösterimi ile Ayhan Sunar’ın şiir dinletisi ile devam etti. 
Konya Tahir Büyükkörükçü Camii İmam Hatibi İlahiyatçı Seyfullah Akyiğit’in Filistin de yaşanan zulüm, islam aleminin dünyadaki durumu ve tutumu, verilen mücadelelerde şehit olan, emek veren şahsiyetlerle ilgili konferans vatandaşlar tarafından büyük ilgi gördü. 
Ayrıca programda İslami hassasiyetlerin azaldığı, ahlaki yozlaşmanın arttığı günümüzde, sorunların çözümü için sahabe hayatından ve islam tarihinden örnekler verildi. Özellikle gençlerin şuurlanması için ailelere ve topluma büyük görev düştüğü, gençlerimize islam dava adına adanmış ömürlerin, sahabenin ve Allah dostlarının mücadeleci ömürlerinin örnek gösterilmesi gerektiği ifade edildi. 
Ünye Anadolu Gençlik Derneği'nden Ayhan Şengül’ün duası ile program son buldu. 
Hbr: Berkan KARAPIÇAK